Marlaska: “No dimitiré perquè no he demanat cap informe” El PP i Cs demanen que abandoni el càrrec: “No pot seguir in un minut més al capdavant del Ministeri”

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, 
ACN Madrid .- El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dimarts al Senat que no pensa abandonar el seu càrrec fruit de la filtració dels motius de cessament del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. “No dimitiré perquè ni jo ni ningú del Ministeri de l’Interior hem dement cap informe”, ha afirmat en resposta a la pregunta del portaveu del PP, Fernando Martínez Maillo, que ha assegurat que el ministre “va mentir” la setmana passada a la cambra.
Tot després de la filtració d’un document signat per la directora de la Guàrdia Civil que apuntava que el coronel havia estat cessat “per no informar del desenvolupament d’investigacions i actuacions de la Guàrdia Civil, en el marc operatiu i de Policia Judicial, amb fins de coneixement”.

Maillo ha afirmat que el document filtrat demostra que el cessament de De los Cobos té a veure amb la investigació del jutjat 51 de Madrid sobre la responsabilitat del 8-M, i “cony, que ens va mentir”. “Vostè és un reconegut jutge, però és una gran decepció, perquè a més de la ingerència ha mentit, per favor, surti d’aquí dimitit”, ha afirmat Maillo.

El portaveu del PP ha assegurat que Marlaska “no pot estar ni un minut més al Ministeri” perquè “ha intentat fer un Estat controlat” on confinen “la confiança amb la obediència” i “és inacceptable que al capdavant del ministeri hi hagi una persona que ha fet una ingerència a una investigació judicial i ens menteix a la cara”.

També la portaveu de Cs, Lorena Roldán, ha insistit que va destituir Pérez de los Cobos perquè aquest es va negar a permetre una suposada ingerència per part del Ministeri.

Marlaska ha insistit que “no dimitirà” perquè ni ell “ni cap persona del seu equip” va fer “cap ingerència” ni va demanar “cap informe”. “L’únic que hem fet és una nova conformació dels equips”, ha dit Marlaska, que ha afirmat que al contrari del PP, “nosaltres quan perdem la confiança justifiquem la raó de la pèrdua de confiança”.

El ministre ha afirmat que per moltes “falsedats” que digui el PP no el faran dimitir. Segons ha afirmat l’informe va arribar al jutge “com havia de ser” però aquell informe “es va filtrar tan bon punt va arribar al jutjat” i “la nostra preocupació és la tasca professional de la Guàrdia Civil”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.