El sector turístic europeu reclama a la UE crear un fons “específic” per pal·liar “l’enfonsament” causat per la covid-19 La Xarxa Europea del Sector Privat del Turisme veu "decebedor" que Brussel·les no proposi cap ajuda concreta al sector

ACN Brussel·les .- El sector turístic europeu reclama a la Unió Europea crear una “línia pressupostària específica” per ajudar el sector a pal·liar “l’enfonsament” dels ingressos causat per la pandèmia de la covid-19. Després que la Comissió Europea presentés la seva proposta per a la recuperació de l’economia, la Xarxa Europea del Sector Privat del Turisme (NET) considera que és “decebedor” que el pla de l’executiu europeu no inclogui cap ajuda específica per al sector, que apunten que ha vist un “enfonsament” del 100% en els ingressos en els darrers dos mesos, la qual cosa posa “en risc” sis milions de llocs de treball en un sector “crucial” per a l’economia europea.
En un comunicat, NET reclama als estats, que ara són els que han de discutir la proposta de la Comissió, i a l’Eurocambra, que ha d’aprovar el pla, que creïn una “línia pressupostària específica” per al sector en els comptes per als pròxims set anys.

A més, demanen a la Comissió Europea que creï un “marc específic per al finançament d’empreses turístiques i de projectes destinats a l’economia del turisme”, així com que “faci de guia” a empreses i estats perquè sàpiguen com els programes europeus poden “beneficiar” les empreses del sector.

Malgrat que el sector turístic es pot beneficiar d’altres línies de finançament, tot i que no siguin específiques, NET lamenta que d’aquesta manera és difícil tenir “clar quina quantitat d’ajuda financera” pot arribar a estar destinada al turisme.

En aquest sentit, avisa que el sector està format majoritàriament per pimes que necessiten finançament urgent per a la seva “supervivència” i adverteix que sense fons europeus que ajudin a pal·liar la crisi serà difícil que el sector pugui impulsar les inversions necessàries per al futur.

Mentre s’aprova el pla per rellançar l’economia europea, NET demana als estats situar el turisme “en la part superior de les seves ajudes financeres”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.