Facua exigeix que es permeti conservar el número de telèfon als usuaris amb deutes que facin una portabilitat L'associació de consumidors ho considera una "retallada de drets inacceptable"

ACN Barcelona .- L’associació de consumidors Facua han exigit al govern espanyol que permeti a aquells usuaris amb deutes amb una operadora com a conseqüència del coronavirus i decideixin fer una portabilitat puguin conservar el número de telèfon. Facua recorda que el reial decret llei 19/2020 de 26 de maig reconeix el dret a ajornar i repartir en terminis el pagament de l’import de les factures emeses durant l’estat d’alarma però critica que al mateix temps que “suspèn” el dret dels clients a mantenir el mateix número si van a una altra companyia i encara tenen un deute. L’entitat considera “inacceptable aquesta retallada de drets dels usuaris” i critica l’executiu espanyol per “està donant poder a les empreses telefòniques per segrestar a la numeració”.
En aquest sentit, l’associació recorda que “existeixen nombrosos casos de deutes que són reclamats de forma irregular per les companyies”.

Per tot això, Facua ha adreçat una carta a la vicepresidenta i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño; al ministre de Consum, Alberto Garzón, i al vicepresident segon del govern espanyol i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, demanant que es modifiqui la normativa. A més, l’associació de consumidors assenyala a “transcendència” que té mantenir el número de telèfon en un context d’emergència sanitària i mantenir el contacte durant el confinament.

D’altra banda, avisa que la suspensió del dret a mantenir el número de telèfon afecta “especialment els més vulnerables i els qui han tingut més dificultats per atendre al pagament de les factures” i diu que l’impagament pot ser causat, precisament, per factors com els ERTO, els acomiadaments o una necessitat de fer més trucades arran de la situació sanitària o laboral, entre d’altres. Per últim, també adverteix que no garantir el manteniment de la numeració telefònica va en contra del que estableix la normativa espanyola i europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.