Muñoz: “apliquem-la ‘Regla Echenique'” La diputada de Balears al Congrés insta els partits a reflexionar perquè quan mirin enrere pensin què van fer en la pitjor epidèmia de segle per ajudar a país

La diputada per Illes Balears de Unides Podem al Congrés dels diputats, Lucía Muñoz, ha explicat aquest dimecres des de la tribuna de l’hemicicle que “ara mateix hem d’afrontar la reconstrucció social i econòmica del nostre país després d’una crisi sense precedents i anem a haver de dedicar-li temps a pensar i debatre sobre com avancem en aconseguir una major justícia fiscal “, hi haurà un moment en què” mirarem enrere i pensarem què vaig fer jo en la pitjor epidèmia de segle per ajudar el meu país? “.

“Aquesta pregunta que va fer el nostre company Pablo Echenique fa uns dies, la va batejar ahir el ministre de Sanitat, com ‘la regla Echenique’. Bé, senyories, apliquem-la ‘Regla Echenique’. Preguntem això cada dia “, ha dit la diputada durant la seva intervenció a l’hemicicle.

En aquest sentit, la diputada ha recalcat que “aquest no és un tema menor, és un tema prioritari”. “Ara més que mai ha de complir-se un principi bàsic de justícia: que contribueixi més qui més té. Unides Podem ha fet propostes en aquest sentit, hem proposat la creació de la ‘taxa COVID’, una taxa a les grans fortunes, perquè, senyories, aquesta crisi no la poden pagar els de sempre. Reconstruir la justícia fiscal és una qüestió de patriotisme. Sense justícia fiscal, no hi ha justícia social “, ha deixat anar.

RETRET A LA ULTRADRETA

D’altra banda, Muñoz, que ha defensat el sentit de vot de la formació en relació a la proposta de el partit d’ultradreta Vox de denegació de l’Acord entre Espanya i el Regne Unit en relació amb Gibraltar, ha destacat que “aquest acord és una eina eficaç en la lluita contra l’evasió fiscal a la zona “. “Fins ara no es comptava amb un instrument jurídic d’aquesta entitat en defensa dels interessos de l’fisc espanyol i l’acord persegueix objectius beneficiosos per al nostre país i, per això, per descomptat que votarem en contra de la seva denegació”, ha dit.

Amb aquesta iniciativa, ha destacat la diputada, “Vox proposa denegar un acord que té l’objectiu de lluitar contra l’evasió fiscal. Per defensar la denegació d’aquest acord han intentat desviar l’atenció cap a altres assumptes, de forma molt maldestre al meu entendre perquè el que han aconseguit és obrir el marc per parlar i debatre sobre justícia fiscal, un tema que no els agrada res perquè vostès són una força política reaccionària, que té com a referents internacionals a Trump ja Bolsonaro amb tot el que implica tenir com a referents a dos perills per a la humanitat, la comesa és el d’impedir qualsevol tipus de redistribució de la riquesa “.

En aquest punt, la diputada mallorquina ha recordat que el partit d’ultradreta “ha presentat un escrit en el qual reconeixen que l’acord en matèria de fiscalitat entre Espanya i el Regne Unit en relació amb Gibraltar és favorable als interessos d’Espanya”.

“Vostès (per Vox) reconeixen que l’acord és bo per a Espanya, que és beneficiós per al fisc espanyol. Per què proposen denegar aquest acord llavors? Vostès proposen denegar un acord que lluita contra l’evasió fiscal a la zona, per què? Doncs perquè a vostès els resulta inacceptable. Els resulta inacceptable qualsevol tipus de mesura de justícia fiscal, de justícia social. Per això deneguen l’acord, per això qualifiquen de pagueta a l’Ingrés Mínim Vital. Perquè la seva comesa, insisteixo, és impedir qualsevol tipus de justícia redistributiva que permeti garantir els drets socials de tot el món “, ha afegit.

ESCISSIÓ DEL PP

D’altra banda, Muñoz s’ha qüestionat sobre el sentit de vot del Partit Popular. “No em sorprendria que votarà el mateix que Vox. A la fi Vox no deixa de ser una escissió del Partit Popular. Comparteixen vostès moltes coses. Comparteixen aquest patriotisme de bandera i polsereta que després quan té oportunitat es porta els diners a un paradís fiscal, en comptes de pagar impostos a Espanya, impostos que serveixen per finançar els serveis públics, com la sanitat, que tan essencials s’han revelat en aquesta crisi. Però clar és que vostès no defensen la sanitat pública, defensen la privada i el sálvense qui pugui “, ha ressaltat.

Així mateix, la diputada ha explicat que “el PP i VOX també comparteixen entre les seves files persones amb títols nobiliaris, persones de la noblesa. ” Diguin-me senyories, els ha convençut el Rei per donar llet i oli als pobres? No sé a vostès senyories però jo vaig llegir aquesta notícia ahir i no sabia si havia despertat en l’Edat Mitjana. Què és això el segle XI? No senyories, això és el segle XXI i la redistribució de la riquesa no funciona així “.

Finalment, la diputada ha recordat que “la redistribució de la riquesa funciona gràcies a l’actuació de l’Estat, que a través d’instruments com la fiscalitat i la provisió de serveis públics, pot ser capaç de corregir desigualtats”.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca