#Dia Internacional del Medi Ambient: Ciutadella presenta el seu Projecte Sostenible

 

L’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, acompanyada dels regidors Andreu Cardona i Maria Jesús Bagur, han presentat avui matí el projecte de sostenibilitat mediambiental per al municipi que, a banda d’incorporar una logotip distintiu, dóna a conèixer unes àmplies previsions i compromisos d’actuació.

 D’acord amb els objectius que marquen la present legislatura, i impulsat per les regidories de Projecte de Ciutat i Medi Ambient, el Ple de juny de 2020 aprovarà el compromís de l’Ajuntament de Ciutadella cap a la sostenibilitat en totes les seves vessants, econòmica, social i ambiental, i coincidint amb el Dia Internacional del Medi Ambient presentem el projecte Ciutadella Sostenible. Un compromís totalment obert i canviant, que s’adapti a les necessitats i demandes de la ciutadania i les entitats del municipi i que facin de Ciutadella una ciutat que camina cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Hem de treballar conjuntament, sector social, econòmic i administracions perquè l’Agenda 2030, que és d’obligat compliment, sigui una realitat.

Aquest compromís ve avalat per diferents iniciatives, tant municipals com d’administracions superiors, que marquen el camí a seguir i les línies estratègiques per avançar cap a un món millor. Entre elles podem destacar el Projecte de Ciutat (PEC 2004), Ciutat Amiga de la Infància, Estratègia Menorca 2030, Llei de Canvi Climàtic i Llei de Residus del GOIB, entre moltes d’altres.

SIGNIFICAT DEL LOGOTIP DEL PROJECTE:

– Representa una paret seca (patrimoni cultural de Menorca), la nostra identitat

– Formes diferents que representen la riquesa de la diversitat de la nostra ciutat, en totes les seves vessants (humana, entorn, diversitat, cultural, social,…)

– Entremat de pedres, formes, espais i dimensions (correspon a ciutadans, entitats, serveis…) interrelacionats, dins un espai concret (municipi), comú, del que formen part i del que són coresponsables. Representa la ciutat-municipi com a espai de convivència que desenvolupa el sentit de pertinença,..

– Colors alineats amb els colors dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’agenda 2030.

 

ACCIONS DESTACADES DE CIUTADELLA SOSTENIBLE 2020-2021

 

Substitució LEDs:

– s’han substituït 60 lluminàries a LED, i es té previst canviar-ne 247 en els propers mesos

Instal·lacions fotovoltaiques en edificis municipals:

– instal·lació de la piscina municipal ja en funcionament

– pendent licitació projecte de fotovoltaica a l’edifici de la policia

– projecte poliesportiu pendent de legalització

– projecte redactat escola Margalida Florit

Cotxes elèctrics:

– compra de 2 cotxes elèctrics

Punts de càrrega cotxes elèctrics:

– previst 3 nous punts de càrrega (policia, Margalida Florit i Son Xoriguer-Cala en Bosch

)

Comptadors d’aigua intel·ligents:

– adquisició de 266 comptadors d’aigua intel·ligents per a Serpentona

Detecció de fuites:

– campanya anual de detecció de fuites en xarxa d’aigua potable

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *