La Junta de Seguretat de Sant Joan apel·la a la  ciutadania perquè no hi hagi concentracions ni aglomeracions Reunida avui matí la Junta de Seguretat de Sant Joan, s’ha acordat fer una crida general a la ciutadania perquè recordi que no hi ha d’haver concentracions ni aglomeració de persones a la via pública.

La reunió ha tingut lloc per via telemàtica, amb la assistència de l’alcaldessa, Joana Gomila; la directora de l’Administració de l’Estat, Isabel López; els regidors municipals Gràcia Mercadal i Sergi Servera; el cap de la Policia Local, Ignasi Camps; els representants de la Policia Nacional i Guàrdia Civil, Fernando León i José A. Puebla, i Carlos José Ferrari, respectivament; així com Daniel Albert i Alicia Prieto de la Direcció de Ports, i Vicenç Martorell, de l’ISPIB.

 A la Junta de Seguretat, en efecte, s’ha reiterat que enguany no se celebraran les festes de Sant Joan, suspeses per acord entre l’Ajuntament i la Junta de Caixers, atesa la situació de pandèmia que encara ara pesa sobre el conjunt del país.

 En aquest sentit, la intenció dels experts de seguretat és recordar que com els actes i protocols propis de la festa no es duran a terme, no hi hauria d’haver concentracions i ni aglomeració de persones a la via pública. Per garantir el compliment, els cossos de la Policia Local i de la Nacional mantindran actiu un dispositiu de reforç dels seus efectius, per tal d’assegurar la prescripció. A més, l’ordenança municipal reguladora de les festes de Sant Joan no serà d’aplicació pel que fa a 2020, raó per la qual, en els dies de Sant Joan, hi seran d’aplicació les ordenances habituals de tot l’any.

 L’alcaldessa, a més, ha reiterat que les festes hauran de ser viscudes familiarment i d’una manera casolana, sense provocar trobades que suposin aglomeracions. El deure —ha dit— és vetllar perquè no es donin rebrots de covid ni es posi en perill la salut pública. 

D’altra banda, l’alcaldessa adreçarà una carta a la direcció de la companyia naviliera Baleària, tot instant a què no incentivi els viatges marítims de Sant Joan, ni tampoc a crear expectatives de desplaçaments a Ciutadella que es relacionin amb les dates de Sant Joan, «perquè —ha insistit l’alcaldessa— enguany no celebrarem Sant Joan, com cada any».  La Junta de Seguretat ha valorat positivament aquesta iniciativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.