Les empreses nàutiques de Menorca esperen l’arribada de pràcticament tots els seus clients L'activitat nàutica de custòdia, reparació i manteniment d'embarcacions de clients que no resideixen a Menorca mantenen unes expectatives positives pel que fa a l'arribada d'aquests visitants a la nostra illa.

Els empresaris integrats en Asmen, confirmen que el 90% dels propietaris d’embarcacions amb base a Menorca ha encomanat ja a les empreses de manteniment d’embarcacions la posada a punt dels seus vaixells en previsió de poder navegar durant aquesta temporada d’estiu.

Aquesta demanda està afavorint una millora de les expectatives de el sector cara a la temporada turística. La majoria d’usuaris d’aquestes embarcacions està a l’espera de poder desplaçar-se a Menorca per passar no només les seves vacances si no un període de temps més llarg a Menorca. El que també afavorirà a altres sectors turístics, com el d’habitatges turístics de vacances, el de restauració o el comerç al ser consumidors habituals d’aquests serveis en les seves estades a la nostra illa.

El sector nàutic és un dels sectors que més riquesa ve aportant a la nostra illa, amb un comportament sòlid pel que fa a resultats fins i tot en les pitjors temporades que ha viscut Menorca. Les més de 80 empreses nàutiques que formen part de Asmen estan conformades per professionals que mantenen llocs de treball estables i en la majoria de casos durant tot l’any.

Les bones perspectives, en el context actual, d’aquest sector haurien d’acompanyar d’altres de l’administració com la posada en marxa immediata de el servei de neteja de litoral perquè aquest any els nostres visitants es portin la millor impressió de l’illa, que tot i tota la situació viscuda, s’ha seguit treballant per posar en marxa en les millors condicions el nostre mar i que motivi la repetició dels nostres visitant la propera temporada.

Sorprèn que a hores d’ara ja s’hagi iniciat el servei de vigilància de la posidònia quan fins fa molt pocs dies no es podia navegar i el servei de neteja encara no ha començat.

Per altres activitats nàutiques, com les “golondrinas” o les empreses d’oci nàutic l’evolució de la temporada dependrà de l’arribada de turistes tant nacionals com internacionals que no disposen d’embarcació pròpia. Aquesta és la gran incògnita, no només per al sector nàutic si no per a totes les activitats turístiques, però esperen que en breu puguem rebre visitants que optin per realitzar activitats relacionades amb el mar.

No obstant això, la majoria d’empreses estan obertes o preparant les obertures per poder rebre als seus clients. El sector està fent un esforç en l’aplicació dels protocols de seguretat que s’estan aplicant o s’aplicaran en les empreses que presten serveis per garantir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.