Productes de KM0 per a les famílies més vulnerables La Fundació per a la Preservació de Menorca (FPM) ha iniciat una campanya per recaptar fons per poder fer arribar aquests productes als usuaris de Creu Roja

La Fundació per a la Preservació de Menorca (FPM), Creu Roja, Sa Cooperativa des Camp i Artiem Hotels s’han unit per col·laborar i donar suport a les famílies que es troben en una situació de vulnerabilitat a causa de la crisi generada per Covid- 19, fent-los arribar producte local fresc i de temporada i, alhora, donant el seu suport a el sector primari de l’illa.

Des de l’inici de la crisi, Creu Roja a Menorca ha registrat un augment de l’100% en el nombre de famílies vulnerables a Menorca que necessiten suport per comprar subministraments bàsics d’aliments. Actualment, més de 1.115 famílies han sol·licitat l’ajuda d’aquesta entitat.

Paral·lelament des de Sa Cooperativa de Camp s’ha posat el màxim esforç en crear canals per ajudar els seus socis productors a donar sortida als seus productes, atès que la crisi ha arribat en una època de màxima producció al camp, un sector que ha vist paralitzada la via de comercialització d’aquests productes a el sector de l’hostaleria i la restauració.

Com a resultat, la Fundació per a la Preservació de Menorca (FPM) ha iniciat una campanya per recaptar fons per poder fer arribar aquests productes als usuaris de Creu Roja. En concret, la FPM busca recaptar 42,000 €, que serien destinats íntegrament a la compra de producte i aconseguir lliurar de 1200 caixes de producte local. Les caixes, elaborades per Sa Cooperativa de Camp, tenen un cost de 35 € i inclouen aproximadament 15 kg fruita i verdura de temporada, diverses varietats de carn, llet, ous, formatge, i altres articles, i el seu contingut, pensat per a una família de 4 membres, va variant al llarg de les setmanes en funció del que recullen els seus socis.

L’objectiu de la fundació és poder arribar a lliurar caixes cada 15 dies a unes 110 famílies i poder garantir-los producte fresc, a l’almenys durant 3 mesos.

A data d’avui, s’han lliurat ja 220 caixes a Creu Roja a Menorca i la Fundació per a la Preservació de Menorca ha recaptat 26,890 €, incloent els 5.000 € aportats per la fundació mateixa i aconseguint suport d’importants entitats com Cristine Bedfor guest house Mahon. Però continuen treballant per seguir recaptant els fons que falten i seguir entregant caixes d’aliments per fer front a aquestes necessitats immediates de suport.

Les persones interessades a col·laborar poden fer la seva aportació a través de la pàgina web www.menorcapreservationfund.org o enviant un correu a info@menorcapreservationfund.org

Segons ha manifestat Rebecca Morris, directora de la fundació, “Aquesta campanya compleix amb dos objectius molt importants per a la fundació, d’una banda, ajudar els productors locals a mantenir la seva producció a un preu just promovent el consum del producte km0 i, a seu torn, mantenir el nostre compromís amb la societat menorquina facilitant producte fresc, local i de qualitat a les famílies més vulnerables “.

Al seu torn, Bartomeu Pons, Vicepresident de Creu Roja Balears, manifesta que “És molt important que l’ajuda a les famílies passi per una alimentació saludable i equilibrada. L’accés a aliment fresc i de temporada dignifica l’alimentació, el producte local i la societat “.


Aquesta acció de la Fundació per a la Preservació de Menorca i Creu Roja, s’ha emmarcat dins de la campanya “Menorquí Km0”, una iniciativa creada per Sa Cooperativa del Camp i Artiem, a l’inici de l’estat d’alarma, per promoure el consum de producte local entre la població mitjançant el repartiment gratuït a domicili dels productes del camp de Menorca. El moviment “Menorquí Km0” part d’un manifest que convida a unir-se a totes aquelles persones, entitats o grups que comparteixin el mateix compromís. “Un menorquí KM0 estima Menorca; el seu passat, el seu present i també el seu futur. Respecta les seves tradicions, la seva essència. Aprecia el seu paisatge, la seva bellesa. Confia en les generacions futures i en la seva creativitat. Practica l’economia circular i aposta pel producte local. És honest amb si mateix, amb els altres i amb l’illa. Només espera recollir el que sembra “.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.