Substitució de papereres a les zones litorals del municipi L’Ajuntament de Ciutadella du a terme la substitució de papereres de les zones litorals del municipi

Aprofitant el programa de Joves Qualificats del SOIB, l’Ajuntament va poder comptar durant un any amb Omayra Rodríguez al Servei de Medi Ambient, que, entre altres feines, va realitzar un estudi sobre les papereres urbanes de les zones litorals del municipi de Ciutadella.

Atesa la problemàtica detectada ja fa temps després d’episodis de vent en què les bosses de plàstic d’algunes papereres urbanes es trobaven invertides i fora del cubell, de manera que els residus que contenien s’escampaven per la via pública, les zones litorals i la mar, es va decidir valorar el problema i cercar una solució.

L’estudi va consistir a inventariar i valorar totes les papereres existents als carrers que donen a la vorera de la mar de Ciutadella, en ser la zona litoral una de les més sensibles ecològicament als efectes dels plàstics i residus abocats, i a la contaminació que s’hi associa. Es va concloure que la majoria de les papereres instal·lades a les zones litorals no complien la seva funció en dies de vent.

A part de la valoració, es va fer una proposta de substitució de les papereres per un altre model i també una proposta d’ubicació d’aquestes noves papereres. En aquest sentit, el Servei de Recollida de Fems i Neteja a dia d’avui ha instal·lat un total de 74 noves papereres que substitueixen les papereres que no feien la seva funció correctament en dies de vent.

Les papereres s’han instal·lat al Camí de Baix i al passeig Marítim de Ciutadella (13), al Camí de sa Farola (9) i a la urbanització de Cala en Blanes (12), a la zona de Son Oleo i Son Blanc (6), i a les urbanitzacions de sa Caleta (5), Santandria (3), Cala Blanca (16), Cap d’Artrutx (5) i Cala en Bosc (5). Queden pendents d’actuació les zones litorals de Son Xoriguer, Serpentona i Cala Morell.

Una vegada finalitzada l’actuació a les zones litorals, s’anirà actuant cap a l’interior o en zones urbanes més exposades al vent, per reduir al màxim la incidència d’aquesta problemàtica.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *