Es renova la col.laboració amb els consells insulars per a l’aplicació de mesures no privatives de llibertat a joves infractors

El Consell de Govern ha autoritzat la formalització de convenis de col·laboració entre la Conselleria d’Afers Socials i Esports i els consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera per a l’execució de les mesures judicials no privatives de llibertat imposades a menors o joves infractors de les diferents illes. El pressupost global és de 8.500 €.

D’aquests doblers, 4.000 € corresponen al Consell Insular de Menorca, 3.500 € al Consell Insular d’Eivissa i 1.000 € al Consell Insular de Formentera. L’objectiu és finançar programes i tallers educatius adreçats a joves o menors als quals s’ha imposat una mesura judicial alternativa a l’internament, com les prestacions en benefici de la comunitat, les tasques socioeducatives, el tractament terapèutic de deshabituació del consum de substàncies i la reparació extrajudicial del dany. Altres mesures judicials no privatives de llibertat imposades als joves o menors infractors poden ser l’assistència a un centre de dia, la permanència de cap de setmana, la llibertat vigilada o la convivència amb una altra persona, família o grup educatiu.

Amb la formalització d’aquests convenis es facilita l’accés dels joves o menors infractors a programes i tallers específics en matèria de resolució de conflictes, prevenció del consum de drogues, resolució de conflictes, orientació laboral o educació afectiva i sexual. En aquest sentit, està prevista la realització d’un màxim de cinc programes o tallers educatius durant la vigència d’aquest conveni.

L’experiència demostra que determinats programes, tallers educatius i serveis i recursos socials que són objecte d’aquesta col·laboració solen tenir efectes molt positius com a generadors d’un procés de reflexió crítica dels menors o joves davant la seva conducta i perquè assumeixin el compromís de respecte dels béns jurídics aliens.

En el cas de Mallorca, els programes, tallers i recursos socials per garantir el compliment de mesures judicials no privatives de llibertat els gestionen directament els serveis de menors de la Direcció General de la Infància, Joventut i Famílies de la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.