Teresa Florit Allès, infermera de l’UCI-COVID: “Conèixer la veu d’un pacient al qual he tractat durant més d’un mes, és el més polit que he viscut” Per Itziar Lecea

Na Teresa Florit Allès és infermera de l’UCI de Covid de l’Hospital del Mateu Orfila. Aquesta setmana, des que va començar la crisi sanitària, és la primera en què té lliure i pot descansar. Unes vacances que s’ha guanyat a pols, junt amb els seus companys, i que li serviran per pair la situació viscuda. Amb les seves llums i les seves ombres. Li ha tocat acomiadar a alguns dels 7 pacients que han mort a l’UCI de Menorca. Però també ha vist amb alegria com en sortien 6. Alguns, com en Valentí, el darrer en obtenir l’alta, després de més de dos mesos de ser-hi. Diu que, en general, està contenta amb la feina que han fet. I també les relacions, que segueixen al grup de whatsapp del seu equip durant aquesta “desescalada” sanitària de l’UCI del Mateu Orfila.

  • Tu ja treballaves a l’UCI del Mateu Orfila quan van entrar els primers casos a l’hospital. Com van ser aquells primers dies de preparació?
  • Els canvis per poder ampliar l’espai d’UCI els vam fer noltros en tres dies. En ser l’equip d’UCI els que coneixem com ha de funcionar tot, ens vam encarregar, amb ajuda d’altre tipus de personal quan la necessitàvem, a muntar a l’hospital de dia en UCI per Covid, que va ser l’UCI 2. L’UCI de Covid 1 és l’UCI habitual, a la qual van posar portes a cada box -una reivindicació que feia temps que demanaven-. I l’URPA, la zona on queden els pacients després d’una operació, és la que s’ha emprat per pacients greus però no amb Covid. Però va anar tot molt ràpid, perquè….

SI T’INTERESSA AQUESTA NOTÍCIA, LA TROBARÀS A L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI EL IRIS

Compra premsa local o fes-te subscriptor del Setmanari El Iris i així en dones suport per a seguir informant d’una manera independent, i poder seguir editant la nostra revista cada setmana i que tu ens puguis seguir, com fas ara a eliris.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.