Escrivá augura que l’Ingrés Mínim Vital traurà de la pobresa extrema “més d’un milió de persones” El govern espanyol subratlla la incidència de la prestació en les llars monoparentals, encapçalats en un 90% per dones

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, durant la compareixença a la comissió de Treball del Congrés el 15 d’abril del 2020 
ACN Madrid .- El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luís Escrivá, ha augurat aquest dilluns que l’Ingrés Mínim Vital (IMV) traurà de la pobresa extrema “més d’un milió de persones”. El govern espanyol preveu que la renda tingui 2,3 milions de beneficiaris dels quals, a banda del milió considerats en aquesta situació més extremada, mig milió està en situació de pobresa molt alta i 125.000 pateixen pobresa alta i moderada. Els altres 575.000 estan en situació de pobresa alta, i per bé que no canviaran de categoria, veuran com la renda els millora “un mínim d’un 10%”. Segons Escrivá, si tots els beneficiaris potencials accedissin a la nova prestació, la pobresa extrema a Espanya “quedaria pràcticament eradicada”.
El titular de la cartera d’Inclusió també ha assenyalat durant la compareixença a la Comissió de Treball, Inclusió, Seguretat Social i Migracions del Congrés dels Diputats que l’IMV tindrà una incidència destacada en les llars monoparentals, el 90% de les quals estan encapçalades per dones, així com en la pobresa infantil, ja que més del 50% de les llars beneficiàries tenen menors i més del 30% de les persones beneficiàries ho són. Les dones representen el 54% del total.

Segons els càlculs del Ministeri, 831.000 llars podrien sol·licitar la nova renda. De mitjana rebran un IMV de 3.756 euros anuals, que se sumen a les rendes preexistents de 4.733 euros que els possibles beneficiaris tenen disponibles, segons indica el govern espanyol.

Escrivá ha explicat avui que l’IMV arribarà als beneficiaris a través de diferents vies, com ara amb la reconversió automàtica de beneficiaris de la prestació per fill o menor a càrrec sense discapacitat o amb discapacitat menor del 33%. Més de 75.000 llars amb més de 255.000 persones resultaran afectats per aquesta via i rebran el primer pagament, segons els càlculs del ministre, el 26 de juny.

Les persones que la sol·licitin al llarg dels tres primers mesos des de l’inici del termini de sol·licitud, el 15 de juny, la percebran amb efectes retroactius a 1 de juny.

També se’n podran beneficiar les persones que ja rebin rendes autonòmiques i compleixin els requisits per accedir-hi. Una altra via d’accés seran els ajuntaments.

El govern espanyol opina que l’IMV “desincentivarà” l’economia submergida atès que els beneficiaris estaran obligats a presentar la declaració de la renda.

El ministre també ha posat en valor que al costat de la renda s’han creat “itineraris d’inclusió”, incentius a la contractació per als beneficiaris i un segell social per a empreses que ofereixen formació i ocupació a aquest col·lectiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.