Balears rebrà turistes internacionals de manera segura a partir del 15 de juny El Govern aconsegueix el vistiplau de l'Estat per fer una prova pilot amb un grup reduït de turistes que arribarà des d'Alemanya

Les Illes Balears seran la primera destinació turística d’Espanya que començarà a rebre visitants estrangers a partir de la segona quinzena de juny, després que el Govern de les Illes Balears hagi aconseguit l’autorització de l’Estat per fer una prova pilot amb un grup reduït de turistes a l’arxipèlag. Així ho ha anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, aquest dimarts en roda de premsa.

“És un repte molt important per situar les Illes una vegada més com a destinació segura, de qualitat i rigorosa”, ha recalcat Armengol, i ha explicat que existeixen “els protocols de seguretat laborals i sanitaris per poder-ho fer”. La presidenta ha assegurat que la posada en marxa del pla pilot suposarà que les Illes Balears “es posin en marxa per poder tenir una temporada molt més fluïda” durant la resta de mesos de l’any. “L’objectiu era poder obrir de manera segura per a residents, treballadors i turistes”, ha apuntat.

El Govern de les Illes Balears ha treballat dur en les últimes setmanes, de manera conjunta amb el sector privat i els sindicats majoritaris, per posar en marxa una prova pilot que permeti rebre els primers turistes internacionals i donar així un impuls a la recuperació de la normalitat turística a les Illes Balears. L’objectiu és plantejar corredors segurs per a les quatre illes amb Alemanya, un mercat emissor idoni per fer aquest tipus de proves, ja que té una situació epidemiològica molt similar a la de la nostra comunitat.

Negueruela ha destacat la importància que «Balears es converteixi en la primera destinació d’Espanya que s’obre al turisme internacional». «Es tracta d’un impuls per recuperar la normalitat, i no només per al sector turístic, sinó també per a què els nostres treballadors recuperin els seus llocs de treball», ha manifestat.

Durant la realització de la prova pilot, es provarà l’eficiència dels protocols de seguretat i higiene aprovats en les últimes setmanes a les Illes Balears perquè l’inici de la recuperació dels fluxos turístics es faci sota les màximes mesures de seguretat i l’arxipèlag continuï sent una referència i un exemple de destinació segura a Espanya i a Europa.

Arribada de vols escalonada

Les arribades de turistes començaran la segona quinzena de juny i tindran una durada mínima de cinc nits i màxima de catorze dies. En aquesta línia, l’arribada dels vols serà escalonada, al llarg de diversos dies, per facilitar el control dels turistes per les autoritats i per evitar qualsevol contratemps que pogués posar en perill l’experiència. En aquesta línia, les proves començaran amb grups reduïts a Mallorca en dues zones diferents (Platja de Palma i Alcúdia).

En total, està previst que arribin a totes les illes uns 10.900 turistes com a màxim gràcies a aquesta prova pilot. Es tracta d’una quantitat que a penes suposa el 0,91% del total de visitants que les Balears van rebre durant la mateixa quinzena de juny de l’any passat, una xifra representativa per poder fer la prova amb les màximes garanties de seguretat.

El Govern serà el responsable tant de la coordinació d’aquests vols com de la seva organització, i podrà establir els contingents i límits apropiats per assegurar que aquest pla pilot es desenvolupa sota les més estrictes condicions de seguretat i que es compleixen tots els protocols de sanitat recollits en les Ordres Ministerials corresponents.

Gràcies a aquesta prova pilot, les Illes Balears projectaran a l’exterior la imatge de destinació segura de la qual sempre han gaudit en els seus principals mercats emissors de turistes. A més, suposa una avantatge competitiva davant d’altres destinacions competidores que encara no han pogut reiniciar la seva activitat. Tant per la condició de territori insular com per la gestió que han duit a terme contra la COVID-19, les Balears reuneixen les condicions idònies per establir corredors segurs amb regions en la mateixa situació epidemiològica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.