Actes 8 Març

El 99% dels infants amb covid-19 són asimptomàtics o tenen una afectació lleu, segons resultats preliminars d’un estudi Sant Joan de Déu estudiarà la capacitat transmissora dels nens, que continua sent una incògnita, en casals d'estiu

El cap de Pediatria de l’Hospital Sant Joan de Déu, el doctor Juanjo Garcia, en roda de premsa sobre els primers resultats del Kids Corona. 9 de juny del 2020.
ACN Esplugues de Llobregat .- Més del 99% dels infants amb covid-19 són asimptomàtics o presenten símptomes lleus de la malaltia, segons els resultats preliminars d’un estudi de l’Hospital Sant Joan de Déu. L’estudi Kids Corona ha fet el seguiment de 724 nenes i nens -amb una edat mitjana de 5 anys- que han conviscut amb almenys un progenitor positiu. El 17,5% d’aquests infants es va infectar de la covid-19, xifra semblant a la dels adults contagiats per contacte a la llar amb un cas positiu (18,9%). Més de la meitat dels infants estudiats van ser asimptomàtics i la resta van presentar símptomes lleus. Una de les principals incògnites encara és la capacitat transmissora del virus per part dels infants i l’hospital l’estudiarà als casals d’estius en un nou projecte.
Una altra línia d’investigació és en dones embarassades, una recerca que fa BCNatal – Àrea de la Dona i Neonatologia de Sant Joan de Déu- juntament amb l’Hospital Clínic i que compta també amb casos de Sant Pau. Fins ara els investigadors han pogut analitzar 874 dones embarassades. El 14% de les gestants han generat anticossos contra el virus i, per tant, s’havien contagiat. Les embarassades contagiades en el primer trimestre (54 dones) van tenir quadres més lleus, amb un 70% de dones asimptomàtiques i un 30% amb una afectació lleu. En canvi, en les embarassades infectades en el tercer trimestre (71 dones), va haver-hi menys casos asimptomàtics (52%); un 43,5% va tenir símptomes lleus i 4,5% va patir una pneumònia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.