La covid-19 i el Brexit fan “extremadament urgent” i “vital” la unió del mercat de capitals a la UE, segons un informe L'estudi demana un "calendari" per accelerar el projecte i avisa dels "riscos" de dependre de mercats de fora del bloc

ACN Brussel·les .- La pandèmia de la covid-19 i el Brexit fan “extremadament urgent” i “vital” la unió del mercat de capitals a la Unió Europea. Segons l’informe ‘Una nova visió per als mercats de capitals d’Europa’ publicat aquest dimecres, la pandèmia ha fet encara “més urgent” aquesta integració per tal de “reconstruir l’economia europea”. “Ha de ser una prioritat per als que volen una Europa més forta, resilient i dinàmica”, apunta l’estudi, elaborat per un “fòrum d’alt nivell” del qual formen part 28 experts. L’informe demana l’acceleració del projecte de la unió del mercat de capitals, un “complet suport polític” al projecte, un “pla clar” i un “calendari” per tirar-lo endavant.
“El sistema bancari europeu, tot i estar millor capitalitzat i ser més resilient, no és suficient per donar la quantitat de crèdit que l’economia de la Unió Europea necessita per recuperar-se de la crisi. Sense un mercat de finançament més fort, el creixement econòmic es mantindrà atenuat”, apunten els experts.

A més, l’informe indica que amb el Brexit l’economia de la Unió Europea té el “risc de dependre” de mercats de capital de fora del bloc comunitari. “Això portarà a una major fragmentació a la Unió Europea, a una pèrdua de liquiditat i a un augment dels costos dels usuaris finals”, avisa l’estudi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.