L’Estat anuncia “segells de qualitat turística” i una campanya a partir del 16 de juny Maroto diu que l’objectiu és “oferir confiança als visitants i als residents”

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto

ACN Madrid .- La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha anunciat aquest dimecres al Senat que el seu executiu engegarà el 16 de juny una campanya de promoció del turisme així com la creació de “segells de qualitat” turística per a les empreses i destinacions. Segons Maroto, l’objectiu és “oferir confiança als visitants i als residents” sobre la seguretat de l’Estat com a destinació turística. Per aquest motiu l’Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE) ja ha elaborat 20 guies i protocols que contenen especificacions de serveis, neteja i desinfecció i prevenció del risc.

L’executiu espanyol treballa en un “pla de rellançament del turisme” que tingui en compte aspectes de seguretat sanitària. A més es posarà ala disposició de les CCAA i del sector empresarial segells de seguretat turística. Seran les mateixes empreses les que auditin i l’ICTE certificarà després de rebre els informes preceptius.

Maroto ha anunciat també una sublínia dins de l’ICO específica per al sector turístic de 1.200 MEUR, i ha apuntat que el seu executiu treballa per estendre els ERTO més enllà del 30 de juny. També incentius a la formació i requalificació dels treballadors i inversions directes en digitalització i entorns sostenibles als territoris.

Segons la ministra també hi haurà mesures de “coneixement turístic” així com mesures de promoció que s’activa. La campanya que comença el 16 de juny serà només “nacional” i té com a objectiu que “els turistes residents elegeixin i redescobreixin Espanya”. Serà, ha dit, una campanya per destacar la “confiança i la seguretat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.