Les Illes Balears s’obren al turisme internacional com a destinació segura en la desescalada Armengol destaca que l'avanç del tancament de la comunitat per contenir la COVID-19 avui permet que sigui la primera a rebre viatgers

Les Illes Balears s’han convertit, de fet només Mallorca, en la primera destinació turística d’Espanya que ha començat a rebre visitants estrangers des d’avui mateix i de manera segura per a residents, treballadors i els mateixos turistes després d’engegar una prova pilot amb un grup reduït de passatgers alemanys a l’arxipèlag.

El pla ha arrencat aquest dilluns amb l’arribada a Mallorca de dos vols programats per TUI i procedents d’Alemanya amb devers 400 turistes a bord, tal com ha anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. “Ens tancàrem totalment, amb un confinament del 100%. Érem conscients que si volíem ser una destinació segura, havíem de contenir molt bé la malaltia a les Balears. I això és el que hem aconseguit: un control absolut del sistema sanitari que ens permet obrir els primers i dir que les Illes Balears són segures”, ha expressat Armengol en una roda de premsa conjunta amb el conseller delegat de TUI, Sebastián Ebel, i a la qual han assistit també la consellera delegada de RIU Hotels, Carmen Riu; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i l’alcalde de Palma, José Hila.

Així i tot, Armengol ha destacat la importància de continuar sent responsables “individualment i col·lectivament” perquè “el virus segueix existint, contagiant i matant a tot el món”. Per això ha insistit que tant residents com turistes han d’assumir les mesures de prevenció principals, com ara el rentat de mans, mantenir la distància de seguretat i fer ús de la mascareta.

“Es tracta d’un impuls per recuperar la normalitat, i no només per al sector turístic, sinó també perquè els nostres treballadors recuperin els seus llocs de treball. És fonamental.”, ha manifestat Armengol, i ha afegit que “tenim empresaris turístics excel·lents amb allotjaments preparats i magnífics treballadors de l’hostaleria formats específicament amb els protocols de salut” per fer-ho possible.

La presidenta ha recordat que gràcies a aquesta prova les Illes tenen l’oportunitat de demostrar que “segueixen sent el que eren fins ara, una destinació segura, de qualitat i rigorosa”, i que es comptarà amb protocols exhaustius, tant sanitaris com laborals, per tal que la prova pilot es desenvolupi amb les màximes condicions de seguretat. “L’objectiu era poder obrir de manera segura per a residents, treballadors i turistes”, ha apuntat.

Col·laboració públicoprivada

La posada en marxa d’aquest pla pilot per a un reinici segur del turisme internacional a les Illes Balears suposa un reconeixement a la feina que ha duit a terme el Govern durant les últimes setmanes de manera conjunta amb el sector privat, els sindicats majoritaris i la resta d’institucions locals per recuperar la normalitat turística i impulsar una iniciativa d’aquest tipus. L’objectiu és plantejar corredors segurs per a les quatre illes amb Alemanya, un mercat emissor idoni per fer aquest tipus de proves, ja que compta amb una situació epidemiològica molt similar a la de les Balears.

Durant el temps que es dugui a terme la prova pilot, es provarà l’eficiència dels protocols de seguretat i higiene aprovats durant les darreres setmanes a les Illes Balears per tal que l’inici de la recuperació dels fluxos turístics es faci sota les màximes mesures de seguretat i l’arxipèlag continuï sent una referència i “un exemple de destinació segura” a Espanya i a Europa.

Arribada de vols escalonada

Les arribades de turistes arrenquen avui i les estades tindran una durada mínima de cinc nits. En aquesta línia, l’arribada dels vols serà escalonada, al llarg de diversos dies, per facilitar a les autoritats el control dels turistes i evitar qualsevol contratemps que pogués posar en perill l’experiència.

En total, està previst que arribin a totes les illes devers 10.900 turistes com a màxim gràcies a aquesta prova pilot. Es tracta d’una quantitat que amb prou feines suposa el 0,91% del total de visitants que les Illes Balears van rebre durant la mateixa quinzena de juny de l’any passat, una xifra representativa per poder fer la prova amb les màximes garanties de seguretat.

El Govern dels Illes Balears serà el responsable tant de la coordinació d’aquests vols com de l’organització i podrà establir els contingents i límits apropiats per assegurar que aquest pla pilot es desenvolupa sota les més estrictes condicions de seguretat i que es compleixen tots els protocols de sanitat recollits en les ordres ministerials corresponents.

Gràcies a aquesta prova pilot, les Illes Balears projectaran a l’exterior la imatge de destinació segura de la qual sempre han gaudit en els seus principals mercats emissors de turistes. A més, suposa un avantatge competitiu enfront d’altres destinacions competidores que encara no han pogut reiniciar la seva activitat. En aquest sentit, Armengol ha reivindicat “l’aposta de les Balears per la qualitat de l’entorn, dels establiments i de la nostra destinació” i oferint “una gran oferta cultural, gastronòmica, de paisatge i molt adequada per al turisme familiar i responsable”.

Tant per la seva condició de territori insular com per la gestió que han duit a terme contra la COVID-19, les Illes Balears tenen les condicions idònies per establir corredors segurs amb regions en la mateixa situació epidemiològica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.