El Comitè de Seguiment del Pla Pilot Turisme Illes Balears celebra la seva primera reunió 24 hores després de l’inici de l’arribada de turistes Acorda sol·licitar l'aprovació de nous vols per als pròxims dies

El Comitè de Seguiment del Pla Pilot Turisme Illes Balears ha mantingut avui la seva primera reunió per a valorar i revisar els primers resultats del pla i tota l’operativa iniciada ahir, que ha suposat que Balears s’hagi convertit en el primer destí d’Espanya a obrir-se al turisme internacional com a destí segur en la desescalada.

Durant la trobada, un dels temes sobre la taula ha estat la planificació futura del pla i la possibilitat d’incloure nous vols a més dels 7 ja existents aquesta setmana (sis a Mallorca i un a Eivissa). Concretament, se sol·licitarà al Govern d’Espanya l’aprovació de 12 noves operacions aèries per als pròxims dies, totes elles amb Mallorca i estarien operades per les companyies Eurowings, Lufthansa i TUI.

D’aquesta manera, s’afegirien al pla aquesta setmana al voltant de 2.800 passatgers en total, la qual cosa unit als 1.500 que ja estaven autoritzats, deixaria la xifra total de turistes que visitaran finalment Balears durant aquesta primera setmana del Pla Pilot en poc més de 4.000. L’arribada dels vols serà escalonada, al llarg de diversos dies, per a facilitar el control dels turistes per les autoritats i evitar qualsevol contratemps que pogués posar en perill l’experiència.

Amb la constitució d’aquest comitè, que es reunirà cada dos dies i serà l’encarregat de realitzar un seguiment a nivell territorial de tota l’operativa, es dóna compliment a l’Ordre ministerial de Sanitat publicada divendres passat 24 hores després de l’arribada dels primers turistes alemanys a Mallorca.

El Comitè, que està integrat per un representant del Ministeri de Sanitat, de la Secretaria d’Estat de Turisme, d’AENA del Ministeri d’Afers exteriors, de la Unió Europea i Cooperació i dels òrgans competents en matèria de Sanitat i Turisme de les Illes Balears, ha analitzat l’eficàcia dels protocols de seguretat i higiene aprovats en les últimes setmanes per a verificar que l’inici de la recuperació dels fluxos turístics s’està realitzant sota les màximes mesures de seguretat.

En concret, s’ha revisat el nombre total de turistes arribats ahir a Mallorca dins del pla, tots els controls, tant sanitaris com de seguretat i higiene, als quals van ser sotmesos els passatgers, així com la informació que se’ls va subministrar, en destinació i en origen, perquè la prova es desenvolupi amb les màximes mesures de seguretat. Tots els assistents han mostrat la seva satisfacció pels primers resultats i han destacat que es tracta d’una experiència molt satisfactòria.

Per part del Govern balear han acudit a la reunió la directora general de Turisme, Rosana Morillo, i el Director General del Servei de Salut de les Illes Balears, Juli Fuster, el representant d’AENA ha estat el director de l’aeroport de Palma, Tomás Melgar, i per part de la Secretaria d’Estat de Turisme ha assistit la seva titular, Bel Oliver.

Gràcies a aquesta prova pilot, les Illes Balears projectaran a l’exterior la imatge de destí segur de la qual sempre han gaudit en els seus principals mercats emissors de turistes. A més, suposa un avantatge competitiu enfront d’altres destins competidors que encara no han pogut reiniciar la seva activitat. Tant per la seva condició de territori insular, com per la gestió que han dut a terme contra la COVID-19, les Balears reuneixen les condicions idònies per a establir corredors segurs amb regions en la mateixa situació epidemiològica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.