La Conselleria de Salut i Consum informa que a les Illes Balears hi ha 188casos actius de SARS-CoV-2 Les Balears registren la xifra de casos actius més baixa dels darrers 3 mesos, tot just uns dies després de la declaració de l’estat d’alarma

El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins avui 2.268 casos de persones amb SARS-Cov-2 a la comunitat, 6 més que ahir. No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.163 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CAES). D’aquests casos comunicats, 1.895 corresponen a Mallorca, 92 a Menorca, 168 a Eivissa i 8 a Formentera.

D’altra banda, 1.853 persones s’han curat, 15 més que ahir. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova respecte d’ahir i el total acumulat és de 227 morts, dada també pendent de revisar per part del Ministeri.

Aquestes dades suposen que a hores d’ara a la comunitat hi ha 188 casos de COVID-19 actius, 9 menys que ahir.

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que avui hi ha 164 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes persones hi ha 62 casos en atenció hospitalària (15 a l’UCI) i 102 a primària.

Per illes, la situació és la següent: a Mallorca hi ha 48 persones hospitalitzades, 13 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Altres 3 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC) i 92 són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca, hi ha 1 persona hospitalitzada en el Mateu Orfila (cap a l’UCI) i una persona atesa al seu domicili per part de primària, però sense el contagi actiu.

A Eivissa són 14 les persones hospitalitzades (2 a l’UCI) i 4 en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut (i altres dues a Formentera).

Pel que fa als professionals sanitaris, ara mateix 112 es troben en vigilància (77 a Mallorca, 0 a Menorca i 35 a Eivissa) i 34 tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s’han notificat 365 casos entre el personal sanitari de la comunitat d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han duit a terme 129.388 proves (98.670 PCR, 10.585 tests ràpids d’anticossos i 20.133 serologies).

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres no han notificat cap cas nou de contagi ni entre els usuaris ni entre els treballadors. Així, després d’una nova verificació de les dades, la situació és la següent: 238 residents han superat la infecció, 21 són casos actius i 89 han mort. A més, 13 treballadors són positius en SARS-CoV-2 i 150 s’han curat.

A les residències per a persones amb discapacitat no queda cap cas actiu: els 36 usuaris afectats han superat la infecció, així com els 20 treballadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.