Simón adverteix que “està en mans de tots” que no hi hagi una segona onada de coronavirus aquest estiu Diu que per ara s’estan controlant els brots però que un “relaxament” i l’arribada de turistes ho pot complicar

ACN Madrid .- El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, adverteix que “està en mans de tots” que no hi hagi una segona onada de coronavirus aquest mateix estiu. Durant la roda de premsa d’aquest dimarts, Simón ha dit que Sanitat s’està preparant per la possibilitat que això pugui passar a la tardor però admet que una “relaxació excessiva” i l’arribada de turistes ho poden avançar. “Ara estem detectant i controlant els brots però si no fos així en unes setmanes, tindríem risc de transmissió durant l’estiu”, ha assegurat. Malgrat això, ha dit que també podria passar que la segona arribada no arribés o que es controlés abans. “No sabem què passarà”, ha insistit.
Simón també ha explicat que la possibilitat d’avançar la vacunació de la grip va en aquesta línia perquè permetria, no només que hi haguessin menys casos greus i una menor transmissió, sinó també que es poguessin distingir més els símptomes d’un i altres virus. Per això, Sanitat ho està estudiant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.