Un esteroide redueix un terç la mortalitat dels pacients greus de covid-19, segons un estudi de la Universitat d’Oxford "És l'únic medicament que ha demostrat reduir la mortalitat de manera significativa", assegura el cap de la investigació

ACN Brussel·les .- Un estudi de la Universitat d’Oxford ha confirmat que la dexametasona, un esteroide que s’utilitza com a antiinflamatori i immunosupressor, redueix un terç la mortalitat dels pacients greus de covid-19. Segons recullen diversos mitjans britànics, els responsables de la investigació veuen “molt important” aquest descobriment perquè es tracta d’un esteroide barat i accessible. “És l’únic medicament que ha demostrat reduir la mortalitat de manera significativa”, ha assegurat el cap de la investigació.

L’estudi ha conclòs que la dexametasona redueix un terç les morts en pacients amb ventilació i una cinquena part de les defuncions en pacients que només reben oxigen. Per contra, no s’ha detectat cap benefici entre els contagiats que no necessiten suport per respirar.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.