Actes 8 Març

La Conselleria de Salut i Consum informa que a les Illes Balears hi ha 174casos actius de SARS-CoV-2 La xifra de contagis actius continua a la baixa després que s’hagin notificat 15 altes i una defunció, tot i que ha estat per causes diferents a la COVID-19

El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins avui 2.270 casos de persones amb SARS-Cov-2 a la comunitat, 2 més que ahir. No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.165 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CAES). D’aquests casos comunicats, 1.897 corresponen a Mallorca, 92 a Menorca, 168 a Eivissa i 8 a Formentera.

D’altra banda, 1.868 persones s’han curat, 15 més que ahir. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia ha notificat una defunció més respecte d’ahir ja que tenia el contagi actiu encara que hagi estat per causes diferents, i el total acumulat és de 228 morts, dada també pendent de revisar per part del Ministeri.

Aquestes dades suposen que a hores d’ara a la comunitat hi ha 174 casos de COVID-19 actius, 14 menys que ahir.

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que avui hi ha 164 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes persones hi ha 59 casos en atenció hospitalària (14 a l’UCI) i 97 a primària.

Per illes, la situació és la següent: a Mallorca hi ha 44 persones hospitalitzades, 12 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Altres 2 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC) i 88 són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca, hi ha 1 persona hospitalitzada en el Mateu Orfila (cap a l’UCI) i una persona atesa en el seu domicili per part de primària, però sense el contagi actiu en cap dels dos casos, ni l’internat a planta ni el seguit a domicili.

A Eivissa són 14 les persones hospitalitzades (2 a l’UCI) i 4 en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut (i altres dues a Formentera).

Pel que fa als professionals sanitaris, ara mateix 116 es troben en vigilància (64 a Mallorca, 0 a Menorca i 52 a Eivissa) i 31 tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s’han notificat 365 casos entre el personal sanitari de la comunitat d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han duit a terme 131.083 proves (99.869 PCR, 10.598 tests ràpids d’anticossos i 20.616 serologies).

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres no han notificat cap cas nou de contagi ni entre els usuaris ni entre els treballadors. Així, després d’una nova verificació de les dades, la situació és la següent: 248 residents han superat la infecció, 17 són casos actius i 89 han mort. A més, 12 treballadors són positius en SARS-CoV-2 i 151 s’han curat.

A les residències per a persones amb discapacitat no queda cap cas actiu: els 36 usuaris afectats han superat la infecció, així com els 20 treballadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.