Fem festa, fem poble!

I ja hi som! Sant Joan ja és aquí! Un Sant Joan diferent, clar. Enguany el Coronavirus ens ha suspès la nostra festa gran, i açò serà mal de pair per tots, però el que no ens podrà prendre és l’esperit santjoaner que caracteritza als ciutadellencs. El sentiment de festa arrelat als nostres cors, torna a brollar aquests dies. I no brollarà de suor, de pols ni de bots; però ben segur que brollarà en forma de reunions familiars, de festa íntima, de menjars típics, de lectures santjoaneres, de banderes i flocs, de canyes verdes i sons de tambor i fabiol…i és que Sant Joan es viu de mil maneres i enguany ens ha tocat viure la festa des de les entranyes de la festa mateixa. Visitant als nostres majors amb un punyat de confits a la mà, coent les ensaïmades en família, fent una volta pel poble i somrient als nostres vesins, entonant les cançons més típiques, mirant i comentant retrats de Sants Joans d’antany…i tot amb el màxim respecte i sense deixar de complir les normes sanitàries establertes. Esteim sortint d’un carreró al qual no volem tornar entrar. Moltes famílies del nostre poble pateixen en aquests moments una greu situació econòmica degut a la gran crisi provocada per la pandèmia. Molts dels nostres vesins paren dol per familiars o amics què aquestes darreres setmanes han partit i no els hem pogut acomiadar. Fem festa – perquè la necessitam i ens la mereixem –  però siguem responsables i coherents amb el moment que vivim. Aquests dies fem poble junts, units, amb mesura i amb seny. Ciutadella s’ho mereix, Sant Joan s’ho mereix. En nom del Setmanari El Iris: molt bones festes de Sant Joan 2020!

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *