L’Ajuntament de Ciutadella garanteix mascaretes als col·lectius desfavorits i augmenta els ajuts econòmics L’Ajuntament de Ciutadella està treballant de valent des de l’inici de la crisi sanitària per atendre totes les necessitats socioeconòmiques sorgides arrel d’aquesta i, sobretot, per atendre els grups més vulnerables.

Durant aquestes darreres setmanes des de l’inici de l’estat d’alarma, s’han disparat les peticions d’ajuts econòmics i des de l’àrea de Serveis Socials s’han donat un total de 345 ajuts econòmics per un import total de 233.356 euros que representa cinc vegades més quantitat que del que es va donar l’any passat en el mateix període. Són ajuts per famílies desfavorides que tenen dificultats per pagar despeses de manutenció, habitatge, socials i educatives….A més, per als propers mesos, l’Ajuntament ha previst un augment extra de 300.000 € per atendre totes les necessitats que hi puguin seguir havent i també compta amb les aportacions extres que ha fet CIME i el Govern Balear per tal que donar suport econòmic als col·lectius més vulnerables. 

Entre d’altres accions, l’Ajuntament també ha decidit repartir mascaretes a tots els usuaris vulnerables de serveis socials que, per les seves dificultats econòmiques, no puguin abastir-se d’aquestes amb més motiu ara que el seu ús és obligatori. Així, s’han repartit mascaretes als usuaris de la Casa d’Acollida i també es disposen de mascaretes a Casa Millonaria per subministrar a tots els usuaris que acudeixin al servei i que no en disposin. L’Ajuntament vol garantir que ningú quedi sense mascaretes per mor de les dificultats econòmiques que pugui patir.

La regidora d’atenció social, Laura Anglada Seara, transmet la seva preocupació per les necessitats socials i econòmiques que ha generat el COVID19 i que es sumen a les desigualtats socioeconòmiques existents abans d’aquest i fa una crida per tal que les administracions supramunicipals reforcin els recursos per atendre aquestes conseqüències i també a la ciutadania perquè recordem que la crisi sanitària no ha acabat i siguem responsables amb les mesures de prevenció que cal seguir prenent.

En les seves pròpies paraules: “L’Ajuntament és l’administració més propera a les persones i estem vivint de primera mà les situacions difícils que estan patint algunes famílies tant econòmiques com també psicològiques i emocionals. El COVID19 ha fet que la societat es paralitzàs durant moltes setmanes i açò està generant una crisi socioeconòmica que repercuteix de manera més dura sobre sobre els infants, persones discapacitades, gent gran depenent, famílies vulnerables i també sobre  famílies que mai havien estat usuàries de serveis socials. Un nou rebrot del COVID19 seria molt dur”.
Mentre tant, l’Ajuntament seguirà treballant amb tots els recursos dels que disposa per minvar l’impacte de la crisi socioeconòmica sobre les persones més vulnerables a través d’ajuts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.