Menorca sense cap cas actiu per coronavirus La parella resident a Ciutadella no és contagi actiu, però si va passar la malaltia

Foto: Antxon Castresana

La parella que va donar positiu a la tornada a l’illa des de Bolívia no són contagis actius, així ho han confirmat fa uns minuts els responsables de Salut a Menorca.

El diagnòstic es va fer per serologia (IgG) i no per PCR (que ha donat negatiu), el que indica que aquestes persones ja han passat la malaltia, bé mentres estaven a Bolívia o a Madrid, però a l’illa sols han arribat amb els anticossos d’haver patit la COVID-19. Per tant, cap d’aquestes dos casos entraran finalment, ni dins les estadístiques de contagis d’Epidemiologia de la Conselleria de Salut ni del Ministeri de Sanitat. No és necessari, per tant, que aquestes persones estiguin en quarantena però, de manera preventiva, continuen en seguiment per part dels equips UVAC.

Tot i que no és obligatori pel fet de no ser casos actius, també per prevenció, des dels equips UVAC de Menorca s’està fent el rastreig de les persones que van estar en contacte estret amb aquesta parella. De moment, les 8 persones localitzades (el taxista que els va acompanyar des de l’Aeroport i viatgers del vol Palma-Menorca) han donat negatiu per Covid-19, així com també la filla de la parella.

Per altra banda hi ha una persona en seguiment per Atenció Primària, però tampoc és un cas actiu, no té res a veure amb aquesta parella que va tornar de Bolívia, sinó que també es tracta d’una persona que ja ha passat la malaltia.

Per tant Menorca torna a ser una illa sense cap cas actiu de coronavirus i sense ingressos al Mateu Orfila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.