Un empresari amic de Joan Carles I va pagar més de la meitat de la lluna de mel de Felip VI, segons ‘The Telegraph’ Josep Cusí va assumir 269.000 dòlars dels 467.500 que va costar el viatge

ACN Barcelona .- Un empresari amic de Joan Carles I va pagar més de la meitat del cost que va tenir la lluna de mel de Felip VI i Letizia, segons ha publicat el diari ‘The Telegraph’. Mesos després que el mateix diari destapés que el rei emèrit era beneficiari d’una societat ‘offshore’ on va rebre una donació milionària d’Aràbia Saudita, ara assegura que el viatge de lluna de mel dels actuals monarques va ser pagat entre Joan Carles I i l’empresa Navilot, del català Josep Cusí. Segons ‘The Telegraph’, Cusí va assumir 269.000 dòlars (240.665 euros), més de la meitat del cost total, que arriba fins als 467.500 dòlars (418.260 euros).
Segons el diari, durant el viatge el 2004 Felip VI i Letizia s’haurien allotjat en hotels de luxe de diferents destinacions, com Cambodja, les illes Fiji, Samoa, Califòrnia i Mèxic, en algunes ocasions sota els pseudònims de ‘senyor i senyora Smith’. El diari també cita una nota manuscrita pels llavors prínceps agraint al personal del complex Wakaya, a una illa privada de les Fiji, el tracte.

Cusí és el propietari de l’empresa Navilot. De 86 anys, és amic de Joan Carles I i han participat junts en diverses regates internacionals.

‘The Telegraph’ ja va revelar que Joan Carles I va utilitzar un compte bancari a Suïssa per rebre comissions i regals, incloent una donació el rei d’Aràbia Saudita. Poc després que es fes públiques les informacions, Felip VI li va retirar la seva assignació als pressupostos de la Casa del Rei i va renunciar a l’herència del seu pare.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.