Aglomeració, poques mascaretes i un toc de fabiol fora de lloc, avui a Ciutadella

El que havia de ser un minut de silenci en record del Sant Joan que no podem celebrar. El que havia de ser un acte fet amb seny i respecte s’ha convertit avui migdia a les dues en un sense fi de desproposits davant Cas Comte, on s’han vist aglomeracions, persones que no han sabut respectar les distàncies de seguretat, poquíssimes mascaretes i un toc de tambor i fabiol no improvisat i preparat, que pels que feim aquest digital i per molts de santjoaners i santjoaneres ha estat fora de lloc.

Avui migdia era el moment de commemorar, i no de celebrar. Era el moment de fer un minut de silenci per aquesta festa que tant estimam i que per motius sanitaris no podem celebrar. Per tant aquest toc de fabiol, infantil diuen uns, no tenia ni té cap raó de ser. Era moment de respecte a sa festa, respecte a sa Junta de Caixers que no veu acomplit el seu somni de viure un Sant Joan de dalt de tot;  respecte a aquells que han patit la pandèmia…  Només un minut de silenci, de respecte per la Junta, per a aquells que han patit la pandèmia, per a reconìxer la feina dels sanitaris, de silenci sentit, que no ha pogut ser. Després si que haguessim pogut esclatar d’aplaudiments, però no de tocs de fabiol davant la casa on havia de sortir es caixer senyor.

Per alguns haurà estat bé, i ho respectam, per a molts altres no, com també han estat uns quants que han notat a faltar la presència policial per a regular aquesta aglomeració i massificació de varis centenars de persones que no han fet ús, en la seva majoria de la distància social i de l’obligació de portar mascareta quan aquesta no és possible.

Ens estiman sa festa i en moments com aquest es respecte és el que hem de tenir per damunt de tot, per tant no valen ni tocs de fabiol fora temps, ni protagonismes mal entesos.

Esperem que avui capvespre hi hagi seny, que la responsabilitat sigui més important que les ganes de festa i que per la nit, tant els d’aquí com els de fora ens sapiguem comportar, perquè el virus encara pupula i estam apostant fort per a un bon rebrot.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

2 Comments on “Aglomeració, poques mascaretes i un toc de fabiol fora de lloc, avui a Ciutadella”  1. AMIC - Associació Mitjans Informació i Comunicació
  2. Molt encertat s’article, els mesos quem pessat de restingions els melalts i ses morts ens tendrien que fer reflexionar que no hi ha festes que ho valguin

  3. Sa batlessa hauria d haver pensat en posar sa policia, diuen algunes veus, talvegada si!. Lo que es veu es que a menorca hi ha coses que no van en voltros. Sou uns irresponsables, sa sort que no tinguéssiu mes covid 19 va ser en part perquè vau tancar accessos a s illa, un encert però ara resulta que us vindrà gent de tot el món. Estéis preparats? S ha de posar un policia as costat de cada persona que li digui a s orella, ep! Sa mascareta, ep! No més de vint! Ep renta mans! Ep! No contacte físic!. Això no ha acabat, as pla enguany hi faltava gent, de fet hi faltavem tots, esperem que l any que hi poguem ser tots!!. I si torna es covid a menorca será culpa des turistes perquè voltros ho feis molt bé com ha vist el món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *