Ara Maó vetllarà pel compliment de l’acord de reordenació de la mobilitat al port

El passat dimarts, es va presentar l’acord assolit, després de diferents reunions, entre l’Ajuntament de Maó i un grup d’empresaris del port, amb relació a la reordenació de la mobilitat a la rada maonesa.

L’acord arriba després d’una sèrie d’actuacions per modificar i regular la mobilitat al port que s’havien dut a terme per part de l’Autoritat Portuària de Balears, amb el vistiplau de l’Ajuntament, amb l’objectiu de reduir la intensitat del trànsit que suporta aquest important espai de la ciutat, i amb la voluntat d’avançar en l’aplicació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i del Pla d’Acció del Port de Maó.

D’aquesta manera, després d’haver-se iniciat les obres per deixar un únic sentit de circulació a tot el port, i després d’haver escoltat les parts implicades amb relació a la seva preocupació per la difícil situació econòmica, s’ha resolt posposar els canvis iniciats fins al pròxim mes d’octubre.

Els principals punts de l’acord, que han signat tots els partits del consistori i els empresaris del port, són els següents:

– Es canviarà el sentit de circulació de manera que es pugui accedir al port des del moll de Ponent.

– Es mantindrà el sentit únic en direcció ponent a llevant a la zona compresa entre costa d’en Reynés i cala Figuera.

– S’ajornarà fins al mes d’octubre, o en el seu cas, quan entri en funcionament el nou ascensor de la zona de Rochina, l’aplicació del sentit únic en el tram entre Rochina i costa d’en Reynés.

Avançam cap a la necessària pacificació del port

Durant l’anterior mandat, des de l’alcaldia de Maó vam impulsar l’elaboració del Pla d’Acció del Port de Maó i el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, a partir d’un ampli procés de participació, que va comptar amb la implicació dels agents locals i les associacions del municipi, a través de diferents taules sectorials.

La salut i la qualitat de vida de la ciutadania, el medi ambient urbà i el desenvolupament de l’economia local són alguns dels eixos que van inspirar tot el procés.

Ara, des de la Regidoria de Mobilitat, hem començat a implementar les mesures proposades pels experts en diferents punts de la ciutat, i seguirem fent feina per avançar cap a un port més sostenible i amable amb les persones, un objectiu que només aconseguirem repensant la mobilitat a tota la ciutat i amb una visió global.

Estem convençuts que només amb mesures valentes i decidides assolirem l’objectiu de convertir el port de Maó en el motor econòmic i cultural de la ciutat. Per tot això, treballarem perquè l’acord signat ens permeti assolir tots aquests objectius al més prest possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.