El Servei de Política Lingüística i Cultura Popular del Consell Insular de Menorca participa en la Jornades virtuals «Patrimoni immaterial, celebracions confinades i reptes post-COVID-19»

Aquestes jornades, que tindran lloc els propers 29 i 30 de juny, han estat convocades pel projecte de recerca Proyecto Patrimonio Inmaterial y Políticas Culturales: Desafios Sociales, Politicos y Museologicos, finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació, i pel Grup de Recerca en Antropologia del Patrimoni, pretenen abordar una primera reflexió, gairebé d’urgència, sobre els efectes que ha provocat el confinament en el patrimoni immaterial i els escenaris i les incerteses que es creen arran d’aquesta situació per al patrimoni immaterial.

Les jornades s’articulen en dos eixos: Patrimoni immaterial en temps de confinament, en què es tractaran els mecanismes de substitució per a la celebració de manifestacions del PCI i la seva difusió a través de pàgines web, xarxes socials, etc., i Patrimoni immaterial post-Covid-19, en què  es tractaran els interrogants que s’obren a partir de l’anomenada «nova normalitat» per a les pràctiques festives i el patrimoni immaterial, així com els efectes que les normatives sanitàries poden tenir en totes aquestes manifestacions.

 El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports Consell Insular de Menorca, atès l’interès evident de les jornades per tal d’afrontar els nous reptes que tota aquesta situació suposa per al patrimoni immaterial de Menorca, i molt especialment el patrimoni relacionat amb les manifestacions de caràcter festiu, participarà en les jornades a través de la cap del Servei de Política Lingüística i Cultura Popular, que també hi presentarà una comunicació sobre la campanya de difusió audiovisual del patrimoni cultural immaterial de Menorca.

 Recordam que aquesta campanya, promoguda a través del projecte de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca (Ipcime), s’ha dut a terme a través de les xarxes socials durant el confinament i que ha tingut molt bona acollida entre els seguidors de les pàgines de facebook del Consell Insular, per la qual cosa els organitzadors de les jornades han inclòs aquesta comunicació en el programa com a exemple de bones pràctiques durant la pandèmia.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *