Podemos dona suport al manifest “Vamos A Salir” per a la reconstrucció social d’Espanya Podemos Illes Balears coincideix amb científics, periodistes, catedràtics i escriptors signants del manifest en la defensa del sistema sanitari universal

Antònia Jover, diputada de Unidas Podemos al Congrés dels Diputats i responsable de Turisme de la formació a la concentració d’aquest matí

Podemos Illes Balears dona suport al manifest per a la reconstrucció social d’Espanya Vamos A Salir signat per investigadors, científics, periodistes i personatges públics del món de la cultura. La diputada de Unidas Podemos per Balears al Congrés dels Diputats i responsable de Turisme de la formació, Antònia Jover, explica que “sols sortirem endavant si feim pinya amb la societat civil per tirar endavant amb els serveis públics, que és el que ha demostrat que és útil quan hi ha una crisi”

La formació morada considera que la sanitat pública i els drets dels treballadors i treballadores han de sortir reforçats de la crisi causada per la pandèmia, una crisi que presenta diferències substancials en relació a la crisi de 2008. Per a la formació, resulta una obligació de les institucions defensar uns serveis públics de qualitat que atenguin a tothom en igualtat de condicions per sobre de la defensa d’interessos privats.

Aquest dissabte matí, càrrecs públics de Podemos Illes Balears han assistit a la concentració convocada pels sindicants UGT i CCOO a Plaça Espanya, en suport al manifest, que treballa per aconseguir un pacte per a la reconstrucció social del país. Per a la formació morada és essencial escoltar les reivindicacions de la societat civil per poder traslladar la voluntat del poble de manera efectiva i democràtica a les institucions.

La formació destaca la feina immesurable del personal sanitari, personal d’acompanyament i de les cures, també reconeguda pel manifest, que demana “mai més retallades en sanitat. Mai més mercantilització de les cures”.

Podemos avisa que el gran forat que van deixar les retallades i privatitzacions del PP ha suposat un perill per a la ciutadania la precarització de molts llocs de feina. En concordància amb el manifest, la formació avisa que d’aquesta crisi, el sistema sociosanitaria n’ha de sortir reforçat, per tal de garantir els drets socials lluitats per la societat civil al llarg de la història.

Entre les persones signants del manifest es troben els periodistes Pepa Bueno, Juanjo Millás i Ignacio Escolar, els escriptors Elvira Lindo i Isaac Rosa, i catedràtics i investigadors i professors com José Molero, Jesús Ávila i Ana Crespo, a més de cantants i compositors com Joaquín Sabina, Miguel Ríos i Rocío Márquez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.