Presentació de campanya de suport al transport públic: Ens mou la teva seguretat.

La declaració de l’estat d’alarma i les posteriors restriccions en la mobilitat imposada pel confinament generalitzat, van provocar, com en moltes altres activitats i un dramàtic i constant descens de persones usuàries del servei regular de passatgers per carretera. Aquest descens, quantificat en un percentatge general al voltant del 95% per  l’illa de Menorca, va venir marcat per la supressió d’un seguit de línies – especialment aquelles destinades a donar serveis als estudiants en horari lectiu- i per la restricció en l’ocupació total dels vehicles.  

 La superació de les diferents fases de la desescalada i el procés cap a l’anomenada nova normalitat han permès reiniciar de forma progressiva -amb garanties de seguretat, higiene i desinfecció- el servei regular de passatgers per a donar cobertura a les necessitats de mobilitat a tots els menorquins i menorquines que diàriament confien en aquest servei i que cada dia l’utilitzen de forma habitual per als seus desplaçaments urbans i periurbans. 

 Conscients de les incerteses i inquietuds que pot  generar el transport col·lectiu de passatgers, en uns moments en què les informacions sobre els contagis de la Covid-19 poden ser confuses pel que fa a les transmissions. Des del Departament de Mobilitat s’ha posat en marxa una campanya d’impuls cap al transport públic basat a traslladar un missatge de seguretat i confiança cap a les persones usuàries habituals i cap aquelles que poden albergar algun tipus de recel o  desconfiança cap aquests mitjans.

 Amb el lema de: Ens Mou la teva seguretat, el departament de Mobilitat vol transmetre un missatge d’absoluta i total confiança per la feina duta a terme per les empreses de transport de passatgers de l’illa que, durant aquests mesos han intensificat les mesures i tasques de neteja i desinfecció dels vehicles, han proveït amb els corresponents  EPI’s a tot el seu personal amb el clar objectiu de poder oferir un servei segur i responsable, capaç de garantir totes les mesures sanitàries que imposa el ministeri de transports i que alhora exigeixen els passatgers.

 Servei de bus entre Maó i Favàritx

A partir del pròxim 1 de juliol es torna a posar en marxa el servei de bus entre Maó i Favàritx.  L’escassa presència de visitants durant el mes de juny no va fer viable la posada en marxa d’aquest servei, que l’any passat es va posar en funcionament el mes de juny.

La novetat per aquesta temporada és l’obertura del pàrquing als voltants de la zona, que juntament amb el servei de bus, ha de permetre reduir el negatiu impacte de vehicles anant i venint per uns accessos protegits i estacionant en zones on es posava en perill la circulació dels vianants i la lliure circulació de l’autobús que cobreix la línia entre Maó i el far de Favàritx.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.