Actes 8 Març

Brussel·les permet les ajudes a pimes i ‘start-ups’ amb problemes econòmics abans de la covid-19 La CE redueix a tres anys la limitació de sou a directius per animar els privats a participar en recapitalitzacions

ACN Brussel·les .- La Comissió Europea ha aprovat una tercera esmena al Marc Temporal d’Ajudes d’Estat que permet les ajudes a microempreses, pimes i ‘start-ups’ que ja tenien problemes econòmics abans de la pandèmia de covid-19, cosa que no es permet a la resta de companyies. L’executiu europeu justifica aquesta decisió perquè són aquestes empreses les “més afectades per l’escassetat de liquiditat” derivada de l’impacte econòmic de la covid-19. Segons la Comissió, la manca de liquiditat podria portar a “un alt nombre de fallides”, mentre que les ajudes a aquestes empreses és “poc probable que distorsionin la competència” al mercat únic.
D’altra banda, l’esmena introduïda també inclou mesures per incentivar la participació del sector privat, juntament amb els governs, en la recapitalització d’empreses afectades per la pandèmia.

En cas que un estat membre doni ajudes per a la recapitalizació d’una empresa i els inversors privats contribueixin “de forma significativa” –com a mínim un 30% del nou capital-, la Comissió Europea redueix a tres anys la prohibició d’adquisició i la limitació de sous a directius.

Per tal d’incentivar la participació del sector privat, l’executiu europeu també aixeca la prohibició de repartir dividends als nous i antics accionistes si la participació d’aquests últims queda “totalment diluïda per sota del 10% en l’empresa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.