Actes 8 Març

Oberta la convocatòria per a la selecció del comissariat de l’exposició de Rescat Cultural d’Artistes Visuals de Menorca Mitjançant aquest contracte el que es pretén és disposar d'una línia d'ajudes cap als artistes visuals de Menorca, mitjançant l’organització d'una exposició en la qual puguin expressar la seva visió sobre la situació provocada per la COVID-19. 

Foto: Ana Capó@

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca vol dur a terme una iniciativa que fomenti la creació en el camp de les arts visuals, consistent en l’organització d’una exposició col·lectiva en la qual fins a 25 artistes visuals arrelats a Menorca puguin expressar-se i difondre les seves creacions, tant si pertanyen a les disciplines tradicionals (dibuix, pintura, gravat, escultura) com a noves formes d’expressió artística, amb obra física o de caràcter performatiu: fotografia, art digital, instal·lacions, intervencions, art-acció, performance, etc.

 El projecte de l’exposició ha d’establir un diàleg entre els diferents artistes visuals i les seves obres, en el qual s’exposi un discurs sobre què ha significat el confinament pels artistes, i com han viscut i interpretat l’impacte de la pandèmia des de diferents vessants, que es mostrarà mitjançant la seva expressió artística. El moment excepcional que ha viscut la nostra societat ha de poder-se mostrar en aquesta exposició, en la qual els artistes expressaran la seva particular impressió sobre aquesta situació.

 Així mateix, el Consell Insular vol que aquesta exposició tingui una vessant social, per la qual cosa els artistes que hi participin han de cedir gratuïtament, de manera voluntària, una obra a les dues entitats que més s’han significat en la lluita contra les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia a Menorca, com són Càritas i la Creu Roja de Menorca, obres que seran subhastades o venudes per aquestes entitats, amb el suport del Consell Insular. A tal efecte, el Consell Insular constituirà una borsa d’artistes i obres, mitjançant una convocatòria pública, en la qual les persones interessades podran presentar les seves obres candidates a l’exposició i subhasta. El comissariat seleccionarà de dins aquesta borsa els artistes i les obres que formaran part de l’exposició.

 El Consell Insular de Menorca abonarà fins a un màxim de 700 €, d’acord amb la proposta del comissari, en concepte d’honoraris per a l’exposició entre tots els artistes participants, tant si la seva participació és amb una obra material com si és de caràcter expressiu o performatiu.

 El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports convida entitats, empreses i professionals perquè presentin la seva oferta per a la realització del servei de comissariat i organització de la dita exposició, provisionalment anomenada «Rescat Cultural Artistes Audiovisuals COVID-19», fins que el Consell Insular i el comissariat acordin el títol definitiu de l’exposició.

Més informació a: http://www.cime.es/Documents/Edictes/11653edi.pdf 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.