El Parlament aprova la proposta de MxMe de ‘Pla Marshall’ per al sector esportiu

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dimecres una proposta de Més per Menorca perquè el Govern destini un seguit de recursos al sector de l’esport.

La Proposició No de Llei (PNL) insta el Govern que destini al teixit associatiu esportiu els ajuts de les competicions que no s’han celebrat a causa de la COVID19.

En concret, l’Executiu haurà de dirigir els doblers que estaven prevists per al Programa Interilles de Desplaçaments a competicions a donar suport al teixit associatiu esportiu de les Illes Balears.

D’altra banda, els doblers prevists per al programa de les Finals Balears de l’Esport en Edat Escolar s’hauran de dedicar als clubs esportius que tenen categories en edat escolar.

Finalment, els diners que el Govern tenia previst destinar de forma directa, o a través de la Fundació per l’Esport Balear, al patrocini d’esdeveniments esportius que s´han cancel·lat i que no es preveu que es puguin celebrar durant el 2020, es destinaran a donar suport a clubs i empreses amb l´objectiu de finançar despeses directament vinculades a l´esdeveniment tot i que el mateix s´hagi suspès.

Tant el diputat Josep Castells com el director insular Josep Juaneda s’han mostrat molt satisfets. Juaneda ha recordat que el sector esportiu «ha estat un dels més colpejats per aquesta crisi» i que, amb aquesta iniciativa, «aconseguim que el teixit esportiu de Menorca i les Balears pugui tenir una injecció de doblers i, a la vegada, es pugui reactivar l’economia a través de l’esport, així com fomentar l’activitat física i la salut».

La PNL també inclou un punt on es demana al Govern espanyol que redueixi al 4% l’IVA dels serveis esportius o que reguli el ‘pocket money’ per a les persones voluntàries del món de l’esport que cobren menys de 450 euros i que ara es veuen obligats a donar-se d’alta a la seguretat social i a pagar IRPF.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.