Laviña Tempranillo 2018 de Bodegues Vallformosa Un vi estiuenc, bo de beure, molt gastronòmic i amb una excel·lent relació qualitat preu

Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca un vi rosat elaborat amb ull de llebre de la DO Catalunya, que elabora el Bodegues Vallformosa amb el nom de Laviña Tempranillo 2018. Un vi estiuenc, bo de beure,  molt gastronòmic i amb una excel·lent relació qualitat preu.

TAST

Vista: Color vermell gerds amb notes de cirera. Net i  brillant.

Nas: Aroma afruitat i intens de fruites vermelles com la maduixa i el gerds, combinats amb notes florals, entre elles violes.

Boca: Harmoniós, ple, sedós. Rerefons amb records a fruites silvestres i àcides. Final elegant, ple i molt suggestiu.

 

MARIDATGE

És un vi ideal per a maridar amb carns lleugeres. Llom a la sal, vitello tonnato, conill amb cebes, filet de pollastre farcit de sobrassada i formatge de Menorca, llomillo de porc a la salsa de mostassa antiga.

Peixos blaus com el verat a la graella o una sardinada al caliu amb unes bones brases que el fan ideal per a les nits d’estiu. Peixos a la sal com les orades i els llobarros.

Rap a l’americana o amb salsa d’ametlles, canelons de rap i gambes, calamars o sípies plenes al forn amb patates, salmó amb salsa de cava, pop al forn amb patates a la menorquina.

Com la majoria dels rosats marida a la perfecció amb la pasta, especialment amb la pasta fresca com uns raviolis d’escamar-la o de gambes, espagueti negre amb saló a la graella, tagliatelli fresc amb salsa verda i cloïsses o uns espaguetti alla guitarra fregits amb alls i bitxo acompanyats d’unes gambes fresques a l’allet.

Formatges frescos o semi curats com els de la DO Maó-Menorca, com també marida amb una Torta del Casar, un Arzua-Ulloa, un Trochón o amb formatges de cabra suaus o europeus com el Brie, Camembert, Provolone…

Si voleu saber més d’aquest via amb una excel·lent relació qualitat preu, contacteu amb VINUM, on a la seva botiga del polígon o al seu portal de venda on line el podreu trobar al millor preu de Menorca.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *