L’Ajuntament d’Alaior demana que s’engegui amb caràcter d’urgència la línia de bus entre Alaior i Cala en Porter

Cala en Porter

Davant la negativa de l’àrea de mobilitat del Consell Insular d’engegar la connexió d’autobús entre Alaior i Cala en Porter, l’Ajuntament d’Alaior considera inadmissible que en ple estiu, aquesta línia encara no estigui en marxa.

Des del Consell Insular s’ha informat que aquesta connexió no es tornarà a iniciar fins a la segona quinzena de juliol, al·legant que aquesta és deficitària, i que actualment han de fer un aprofitament adequat dels recursos.

El consistori, inclús, va proposar que si no es podia engegar la línia L33 (Cala en Porter -Alaior), la línia 31, que dur a terme el recorregut Maó- Cala en Porter, finalitzés a Alaior, fins que no es posés en marxa la L33.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, considera aquesta decisió com a inadmissible «entenem que s’hagi de fer un bon ús dels recursos econòmics, però el transport públic hauria d’estar al servei de tothom. Els ciutadans de Cala en Porter que no compten amb transport privat no poden venir de cap manera a Alaior si la línia de bus encara no està en marxa. És inacceptable, es tracta d’un servei públic. Així mateix, això és totalment contradictori a la línia marcada pel consell de fomentar l’ús del transport públic i la mobilitat sostenible».

«No pot ser que, per exemple, la connexió entre Maó i Cala en Porter s’iniciés tot just després d’acabar el confinament, i la d’Alaior i Cala en Porter, que, recordem, és el mateix municipi, quasi dos mesos després, encara estigui aturada», recalca Benejam.

A més, el consistori considera essencial que es torni a posar en marxa aquesta connexió també des del punt de l’àrea social «tenim moltes persones de Cala en Porter que necessiten traslladar-se fins al banc d’aliments, i fillets que assisteixen al programa d’acompanyament escolar», ha manifestat Maria Antònia Pons, regidora de Serveis Socials.

D’aquesta manera, el consistori reitera la petició que ha fet ja al Consell Insular en nombroses ocasions, per tal de garantir que els residents a Cala en Porter comptin amb una bona oferta de transport públic durant tot l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.