El Grup Municipal de Partit Popular a l’Ajuntament de Ciutadella denúncia greus irregularitats en la gestió econòmica de l’Escorxador Municipal El Grup Popular, en compliment de la seva obligació, posarà els fets en coneixement de la Fiscalia perquè, si ho considera oportú, obri les corresponents diligències

En la seva tasca de control ordinari de l’activitat municipal i seguiment de les actuacions de l’equip de govern de l’Ajuntament de Ciutadella, el grup municipal del Partit Popular va sol·licitar, entre altres, un expedient relatiu a diversos pagaments realitzats pels serveis que es presten en el escorxador Municipal, tant sobre el sacrifici d’animals com el seu transport, etc.

En l’expedient examinat consta un informe conjunt de Secretaria i Intervenció de l’Ajuntament, de data 2020.03.17, que posa de manifest una situació irregular que ve produint-se durant els últims anys, i constata l’incompliment flagrant i reiterat de la normativa en matèria de contractació .

Segons ha manifestat Antoni Juaneda, portaveu de grup Popular, “L’informe és demolidor, la secretària i la interventora adverteixen que s’està prestant el servei incomplint la normativa, i posen de manifest greus irregularitats”.

 

Aquestes irregularitats són, entre d’altres, les que es relacionen a continuació:

– Des de novembre de 2012 (fa més de 7 anys i mig) els serveis de l’Escorxador es realitzen sense un contracte que reguli les condicions de tot tipus, inclosos els preus, etc.

– Durant els dos últims anys s’han vingut aprovant i pagant factures aplicant augments de preus dexorbitados sense que s’hagi tramitat el corresponent expedient de revisió de l’contracte o de nova contractació.

– Posa de manifest unes suposades duplicitats en el pagament de l’transport d’animals, a l’haver-se subcontractat aquest servei sense el coneixement i l’autorització per part de l’Ajuntament.

– Durant més d’un any s’ha pagat un preu de el transport d’animals que multiplica per 10 el establert en el contracte de 2008, sense que s’hagi tramitat l’expedient de modificació de l’contracte o nova contractació.

– L’informe tècnic qualifica de lamentable aquesta situació, i insta l’equip de govern a tramitar de manera urgent la contractació dels diferents serveis de l’Escorxador per posar fi a aquesta situació absolutament irregular.

La irregularitat ve produint des de Novembre de 2018 quan el cost de transport de la carn passa a ser de més de 12.000 euros mensuals que, per la mala gestió i la deixadesa de l’equip de govern, ascendeixen a dia d’avui a més de 230.000 euros de diners públics.

“Des del grup Popular, a l’ésser coneixedors d’aquests fets i de conformitat amb el que disposa l’article 259, entre d’altres, de la Llei d’enjudiciament criminal, tenim l’obligació de posar-los en coneixement de la Fiscalia perquè el ministeri fiscal, si ho considera oportú, obri les corresponents diligències per investigar i aclarir aquesta situació irregular ”

Sense entrar en el fons de la qüestió, i sense prejutjar si els fets són constitutius de delicte, el grup municipal del Partit Popular considera evident que l’alcaldessa, la regidora delegada i, en definitiva, tot l’equip de govern, estan incorrent en una greu irresponsabilitat, política, administrativa i de gestió, al no impulsar i resoldre la contractació dels serveis de l’Escorxador i actuant de forma negligent, incomplint de forma continuada en el temps la normativa de contractació.

“A més de posar els fets en coneixement de la Fiscalia, exigim la compareixença de l’alcaldessa davant del Ple de l’Ajuntament perquè doni les corresponents explicacions. Els ciutadans tenen el dret a conèixer com s’està gestionant els diners públics, els responsables polítics han de donar compte de la seva gestió i, si aquesta és delictiva, irregular o negligent, han d’assumir les responsabilitats de tot tipus que corresponguin “, ha afirmat Antoni Juaneda.

Cal recordar que, en relació a l’Escorxador Municipal, el Partit Popular ja va denunciar en el seu moment la deixadesa de l’equip de govern en la gestió i el tractament dels residus (SANDACH).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.