La Menorca Talaiòtica estrena portal web amb un disseny adaptat als continguts del nou expedient de la candidatura a patrimoni mundial de la UNESCO

El Consell Insular de Menorca ha llençat la nova pàgina web de la candidatura de Menorca Talaiòtica, un portal on es pot trobar tota la informació relacionada amb la candidatura, el nou expedient, els jaciments i les activitats d’investigació i difusió entorn de la prehistòria de Menorca.  

La reformulació de l’expedient de la candidatura, que proposa la divisió de l’illa en àrees territorials extenses que mostren les diferents maneres d’ocupació del territori durant la prehistòria de Menorca i la incorporació dels elements paisatgístics com a element clau, han fet necessari el redisseny de la pàgina de la candidatura i la creació d’una nova web alineada amb els continguts d’aquest nou text.  

‘Quan es va iniciar el projecte de candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial, una de les primeres apostes del Consell va ser tenir una bona pàgina web, com una autèntica finestra oberta al món per presentar aquest projecte. Ja en aquell primer moment, l’empresa pública d’informàtica local SILME va fer una feina excel·lent, dissenyant una pàgina molt completa, amb informació acurada dels 32 monuments que formaven la sèrie candidata a patrimoni mundial, informació de les activitats i els recursos, notícies sobre el procés de gestació i supervisió de la candidatura, agenda d’activitats, i la possibilitat de fer l’adhesió a la candidatura, individual o en representació d’entitats públiques i privades, empreses, etcètera’, ha afirmat el conseller de Cultura Miquel Àngel Maria. 

Així mateix, el conseller ha subratllat que ‘la candidatura és cada vegada menys un projecte del Consell Insular de Menorca, i cada vegada més un projecte compartit per tota la ciutadania, amb activitats i iniciatives que neixen de la iniciativa social, que és important que també tenguin visibilitat a través de la web institucional de la candidatura. Sobretot a projectes educatius i a la generació continuada de novetats sobre la prehistòria de Menorca per part dels diversos equips d’investigació que treballen a la nostra illa’. 

La pàgina incorpora novetats, tant pel que fa al disseny com els continguts. Pel que fa al disseny es manté el color identitari de la marca però de manera secundària s’ha fet ús d’una paleta de colors més àmplia per donar més dinamisme, contrast i diferenciació en aquesta nova etapa de la candidatura. També s’ha apostat per potenciar les imatges en formats més grans. La Menorca Talaiòtica brinda unes imatges espectaculars i les fotografies i els vídeos transmeten millor i complementen el que diuen les paraules.

Pel que fa als continguts, la pàgina compta amb uns continguts estàtics de caràcter divulgatiu sobre les diferents etapes de la prehistòria de l’illa, així com dels criteris i la descripció dels components que configuren el nou expedient. 

Amb un caràcter més informatiu i pràctic es pot accedir a fitxes de cada jaciment, amb una informació adaptada als diferents tipus d’usuaris de la pàgina, des dels visitants que volen una informació senzilla sobre la visita, a les persones que volen aprofundir una mica més en el coneixement de la Menorca Talaiòtica, fins a arqueòlegs i investigadors que necessitin accés a una informació més profunda. 

Els projectes d’investigació i excavació en curs també cobren protagonisme amb un apartat específic on es pot consultar els resultats obtinguts pels diferents equips. 

La part més dinàmica de la web ve protagonitzada pel blog i l’agenda, que pretenen donar protagonisme i difusió a les iniciatives particulars i institucionals, així com a les accions formatives i de dinamització de la candidatura.

Un altre de les novetats és la millor adaptació de la pàgina a diferents dispositius electrònics, així com la possibilitat de compartir els continguts a les xarxes socials.

Miquel Àngel Maria ha exposat com la nova candidatura explica la profunda modelació del paisatge per part de les comunitats que van construir els monuments de la prehistòria, de manera que el conjunt del bé candidat, aquests 9 components i els atributs que contenen, són una expressió excel·lent de l’arquitectura ciclòpia tardana i de l’organització del paisatge, producte d’un desenvolupament cultural evolutiu plasmat en el testimoni excepcional, únic i ben conservat de la Cultura Talaiòtica a l’illa de Menorca. ‘Tot aquest relat, que és la columna vertebral de la candidatura, està molt present en la nova pàgina web, i està directament accessible des del menú “Troba tots els jaciments”, on el mapa que se’ns mostra ens permet, amb un cop d’ull, entendre de quin tipus de bé seriat s’està parlant’, ha afirmat.  

El conseller ha volgut agrair la feina de na Verónica Mullor, que dur la comunicació de Menorca Talaiòtica, i ‘ha estat el puntal, al costat de SILME, per al redisseny i la reformulació dels continguts’, així com de l’equip del Servei de Patrimoni Històric del Consell Insular de Menorca, i especialment a en Toni Ferrer, director insular de Patrimoni durant el mandat passat, que va fer una aportació essencial al replantejament de la candidatura, i a en Quim Pons Machado, el tècnic del Servei de Patrimoni “que va agafar el relleu de la feina en el punt en què l’havia deixada en Toni Ferrer”. Així com al coordinador de la candidatura, Cipriano Marín, que ha garantit el rigor i la idoneïtat dels continguts.

Per a més informació podeu consultar el portal web

http://www.menorcatalayotica.info/

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.