L’atur de l’eurozona augmenta una dècima al maig fins al 7,4% Espanya continua sent l'estat de la zona euro amb la taxa d'atur més elevada, amb un 14,5%

ACN Brussel·les .- L’atur ha augmentat una dècima tant a l’eurozona com en el conjunt de la Unió Europea al maig. Segons dades de l’Eurostat, en el cas de la zona euro, la taxa arriba al 7,4% al maig amb 12,1 milions d’aturats. A la Unió Europea, la taxa se situa en el 6,7%, amb 14,3 milions d’aturats. L’atur a l’eurozona ha augmentat mes a mes després de l’inici de la pandèmia de covid-19 a Europa, però no ha arribat als nivells registrats durant la crisi financera, moment en què l’atur es va enfilar al 12,1%. Malgrat caure una dècima al maig, Espanya continua sent l’estat de la zona euro amb més atur amb una taxa del 14,5%.
Pel que fa a l’atur juvenil, a la zona euro s’ha incrementat en tres dècimes al maig fins al 16%. En el conjunt de la Unió Europea també ha augmentat tres dècimes fins al 15,7%. En el cas d’Espanya, l’atur juvenil s’ha incrementat en dues dècimes al maig i s’ha enfilat fins al 32,9%. Es tracta també de la taxa d’atur juvenil més alta de la zona euro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.