Merkel avisa que la UE afronta “la situació més difícil de la seva història” La cancellera alemanya reclama als 27 tancar ja un pacte sobre el pla econòmic: "Cal un acord a l'estiu"

ACN Brussel·les .- La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha avisat que la Unió Europea afronta “la situació més difícil de la seva història” com a conseqüència de la crisi causada per la covid-19. En una roda de premsa conjunta amb la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, la cancellera alemanya ha advertit de la necessitat de tancar ja un acord sobre el pla per rellançar l’economia. “Cal un acord a l’estiu. No puc imaginar cap altra alternativa, així que treballarem dur”, ha remarcat Merkel. Al seu torn, Von der Leyen ha celebrat la “unanimitat” dels estats que cal “una resposta excepcional” a la crisi, malgrat admetre que encara hi ha “detalls” que s’han de tancar, com el volum del fons i la proporció d’ajudes i préstecs.

En una roda de premsa que ha escenificat l’inici de la presidència rotatòria que exerceix alemanya fins a finals d’any, Merkel ha admès que existeixen “dificultats” per pactar el pla econòmic, però ha insistit que seria “bo” tancar un acord al juliol.

La cancellera alemanya ha apostat per respondre de manera “contundent” a la crisi i ha indicat que cal reactivar l’economia. A més, Merkel ha recordat que la covid-19 “no ha desaparegut”, malgrat dir que els ciutadans comencen a “viure millor” amb el virus.

“Els pròxims sis mesos són determinants”, ha dit Von der Leyen, que ha reconegut que ara mateix hi ha una “pressió temporal molt alta”. “Cada dia que perdem veiem gent que perd la feina”, ha dit la presidenta de l’executiu europeu, que ha reclamat als estats que mirin “més enllà dels seus propis interessos”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.