Sánchez diu que la reforma fiscal és “inevitable” i anuncia una nova línia d’avals de l’ICO de 50.000 MEUR El president admet que caldrà reduir el deute públic i el dèficit però que ho faran des de la “justícia social”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant l’entrevista amb ‘La Sexta’ al Palau de la Moncloa, el 2 de juliol del 2020
ACN Madrid .- El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assegura que una reforma fiscal és “inevitable” però que haurà d’anar “compassada amb el creixement econòmic del país”. En aquest sentit, ha dit que ho faran “amb justícia social” pensant en una pujada d’impostos a les grans “corporacions” i no a les “petites i mitjanes empreses”. En una entrevista a ‘La Sexta’, no ha concretat si l’executiu es planteja apujar l’IVA hiperreduït però ha anunciat una nova línia d’avals ICO per a pimes i autònoms. El president ha dit que estarà “vinculat a la solvència” i servirà per “animar la inversió dels treballadors del país”. Amb tot, Sánchez ha dit que no es pot sortir d’aquesta crisi “amb l’estat de benestar” més debilitat.
El president també ha negat que l’executiu contempli baixar les pensions o retallar els sous als funcionaris: “No entra als plans del govern”.

Durant l’entrevista, ha defensat l’actuació de l’executiu durant la crisi i han dit que les previsions que tenien van “saltar pels aires” però que l’objectiu ha estat sempre que ningú quedés enrere. També ha defensat la prolongació dels ERTE però ha dit que s’ha de combinar “amb la reactivació econòmica”. “Hem de ser conscients dels sectors més afectats per protegir-los però també animar a la creació de d’ocupació”.

En aquest sentit, ha anunciat l’acord que té previst signar aquest divendres amb els agents socials amb el compromís, ha dit, de “creació d’ocupació i la reactivació econòmica” i la nova línia d’ICO. La mesura se suma a les ja aprovades per l’executiu. Precisament a mitjans de juny el Consell de Ministres va aprovar el cinquè i últim tram de 15.500 MEUR, dels quals 7.500 estaran destinats exclusivament a pimes i autònoms i 5.000 a grans empreses. Paral•lelament, 2.500 MEUR estaran reservats per a companyies del sector turístic.

Sánchez també ha admès que caldrà revisar algunes polítiques públiques com a conseqüència de la crisi perquè “algunes ja no seran necessàries” i ha reivindicat, de nou, la necessitat d’una resposta europea. En aquest sentit, ha dit que urgeix que aquest mateix juliol hi hagi un acord sobre els fons europeus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.