Reserva de la biosfera. Quan passam de les paraules als fets

Aquesta setmana s’han presentat les 13 primeres empreses que compten amb la marca “Menorca Reserva de Biosfera”. Aquest nou distintiu de sostenibilitat lligada a la nostra illa compta amb quatre allotjaments turístics, un restaurant sostenible, tres finques d’horta i producte ecològic i 5 empreses d’activitat turística. La marca, ara ja representada per aquestes empreses menorquines, és una garantia certificada de que la seva feina es realitza seguint polítiques de sostenibilitat. Aquest dimarts, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, acompanyada de la vicepresidenta i consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, han agrupat a n’aquest primer grup d’empreses perquè entrin en contacte i comencin a establir sinèrgies, que és bàsic en aquesta nova etapa dins la marca global de Reserva de Biosfera.

 Des d’El Iris sempre hem cregut en una Reserva de Biosfera més enllà dels papers i de la burocràcia administrativa, amb una implicació del Consell apostant per polítiques de sostenibilitat reals que acompanyin les iniciatives del sector privat per fer efectius els ideals d’una vertadera Reserva de Biosfera i que inclouen desenvolupament econòmic sostenible, promoció del producte local, de la cultura i de protecció del medi ambient.

 El camí encetat per la màxima administració insular i aquestes 13 empreses locals (i 15 més que han iniciat els tràmits de sol·licitud del segell) esteim segurs que serà d’èxit perquè les empreses necessiten anar de la mà de l’administració per assolir objectius destacats, i en època de crisi com l’actual, més que mai. El més important, però, és que les empreses que han adquirit aquest distintiu són un exemple de bona gestió, d’experiència i de responsabilitat amb Menorca – amb el territori i amb les persones – i açò és una garantia de compromís i d’èxit. Així, no podem fer més que encoratjar a més empreses locals a adherir-se a n’aquesta marca i a fer-la créixer i donar-li consistència. I al Consell de Menorca a que no deixi de fer aquest acompanyament empresarial tan important i necessari per assolir un futur econòmic sostenible per a tota l’illa.

Aquesta és una oportunitat de passar de les paraules als fets i assolir, d’una vegada per totes, el gran repte que suposa ser una vertadera Reserva de Biosfera.

Tapes Menorca
Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *