Xisca i Maria Riudavets, pregoneres de les Festes de Sant Llorenç 2020

Xisca i Maria Riudavets han acceptat amb molta il·lusió la proposta de José Luis Benejam, batle d’Alaior, de dur a terme el pregó de les Festes de Sant Llorenç 2020.

Les germanes, molt conegudes i arrelades al món de la cultura d’Alaior, i membres d’una gran família d’artistes, duen l’art i l’humor a les seves venes.

Des de ben petites ja participaven en els teatres que es feien a ‘Ca ses Monges’, demostrant ja que el seu talent era innat.

De fer teatre a l’escola passaren al grup de teatre d’Alaior, amb el senyor Navas, per arribar després al grup de teatre La Salle, on hi feren obres durant més de 25 anys. Va ser durant aquesta època que Xisca Riudavets, durant un viatge a Consell (Mallorca) guanyà el premi a millor actriu amateur de les Illes balears.

Durant la seva àmplia trajectòria artística han presentat festivals com el de la Cançó d’Alaior, presentaren la Rua de Carnaval del municipi, formant part també del jurat, i foren les glossadores a l’enterrament de Bernat Figuerola.

Així mateix, per tots és recordat el moment estel·lar que protagonitzaren al programa nacional ‘El Semáforo’ amb la interpretació de la que és ja la seva cançó, ‘La Ovejita Lucera’.

Com no, durant més de 35 anys tingueren una de les botigues més emblemàtiques del centre del poble ‘Ca ses Germanes’. «Moltes de les clientes que teníem ara han quedat com amigues. Moltes vegades, més que vendre, el que fèiem era riure i passar l’estona, i ajudar amb els problemes que les clientes poguessin tenir», han destacat les germanes.

El seu vincle amb el poble, però, no acaba aquí. Ambdues formen part des de fa uns anys de la directiva del Club de Jubilats d’Alaior (Maria com a presidenta, i Xisca com a tresorera), demostrant una vegada més la seva gran voluntat d’iniciativa col·lectiva.

«Estem molt contentes i orgulloses de què hagin pensat amb nosaltres. Per descomptat, així i tot, ens hauria agradat que la situació i les circumstàncies fossin diferents. La nostra més gran satisfacció és fer riure. I això és el que intentarem fer al pregó. Que la gent s’oblidi per uns moments de la terrible situació que estem vivint, sabent que l’Ajuntament ens ha traslladat que es tindran en compte totes les mesures de seguretat i de prevenció», han recalcat Xisca i Maria.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha manifestat que «tal com ja vàrem dir, es podran dur a terme tots els actes on es pugui controlar l’aforament i es puguin complir les mesures de prevenció. Per açò, aquest any el pregó es durà a terme al pati de l’IES Josep Miquel Guàrdia».

«Per jo és especialment emotiu haver proposat a aquestes dues persones estimades d’Alaior ser les pregoneres d’aquest any. Sempre transmeten energia positiva i han donat en tot moment mostres d’estima cap al poble. Creiem que ara més que mai ens fa falta una mica d’humor a tots, i estem ben segurs que na Xisca i na Maria seran unes pregoneres de 10», ha destacat Benejam.

Cal remarcar que l’Ajuntament controlarà en tot moment l’aforament del recinte, i, per aquest motiu, per accedir aquest any al pregó es requerirà entrada. El consistori informarà d’on es podran anar a recollir les entrades, gratuïtes, i a partir de quan, en les pròximes setmanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.