Laviña blanc semidolç 2018 Cupatge de Viura i Xarel·lo. Pertany a la DO Catalunya

Els blancs semi-dolços, amb molta fruita, bons de beure i estiuencs, tornen a estar de moda i avui gràcies a Vinum Menorca us recomanam un vi blanc semi-dolç dels cellers MVSA, de Masia Vallformosa, coneguts per la seva elaboració de caves de qualitat. Es tracta del Laviña 2018, amb un cupatge de Viura i Xarel·lo. Pertany a la DO Catalunya. Estam davant un vi jove semi-dolç, molt equilibrat en el seu conjunt, agradable i bo de beure. És un vi amb una excel·lent relació qualitat preu, ideal per a compartir a dinars amb amics o  per anar de copes.

NOTA DE TAST

Aspecte: Color groc pàl·lid amb reflexes verdosos. Net i cristal·lí.

Nas: Aroma afruitat i delicat, amb notes que ens recorden la pinya tropical madura, el plàtan i la poma verda combinats amb notes cítriques.

Boca: Perfumat en el paladar, amb una bona estructura, suau en boca, amb un final molt llarg, dolç i afruitat que li dóna personalitat.

MARIDATGE

Estam davant un vi agradable, saborós i bo de beure que ens maridarà a la perfecció amb els peixos blancs, tant al forn, a la graella, fregits o al vapor.

Llobarros a la graella. Foto: Bep Al·lès@

Orada a la sal, rap amb salsa d’ametlles, llobarro a la graella, lluç a la donostiarra, turbot a la gallega, llobarro al forn amb patates, gall de sant Pere fregit amb alls o un bacallà amb salsa de porros.

Pop a la brasa de la Bodeguilla San Roque a Santiago de Compostela. Foto: Bep Al·lès@

També acompanya tapes de peix i marisc com una bona fritura. Pop a la gallega o a la brasa, escopinyes al gin, musclos amb salsa de formatge de Binigarba, navalles a la graella, gambes vermelles de Ciutadella amb cítrics, cloïsses en salsa verda.

Pintxó de salmó fumat amb formatge fresc i brot tendre de pipes de girasol de Ses Voltes a Casa. Foto: Bep Al·lès

Proveu-lo per a un sopar informal a base de “pintxos” com els de salmó fumat amb formatge fresc, truita de patata, formatge de cabra amb ceba caramel·litzada, escalivada amb tonyina.

Safata de sushi variat. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb els plats de sushi, témpures de llagostins o de verdures, uns tacos de pop o de peix, cochinita pibil, ceviches de peix blau com el verat o unes sardines a la graella.

Si voleu saber més d’aquest vi afruitat, de bon bevent i a un excel·lent preu el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.