Comença la campanya de prevenció d’incendis forestals

Xarxa Forestal, depenent de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, ha encetat una campanya de prevenció d’incendis forestals, coincidint amb l’entrada de l’estiu.

Ens trobam de nou en època de perill d’incendis forestals, en un inici de campanya que arrenca amb una elevada disposició de vegetació herbàcia als camps i forests degut a les pluges de la passada primavera. Aquesta continuïtat de la vegetació se sumarà a la previsió d’un estiu de temperatures elevades seguint la tendència del context del canvi climàtic en el qual estem; i, per tant, el risc d’incendi forestal serà molt elevat, inclús extrem, una bona part de l’estiu.

Per afrontar aquest escenari, i seguint les recomanacions del Comitè de Lluita contra Incendis Forestals (CLIF), cal reduir el risc d’incendi forestal i preparar els ecosistemes i la societat davant la seva ocurrència, adoptant una cultura del risc per avançar-nos als incendis forestals, perquè prevenir és actuar.

Amb l’objectiu d’incorporar nous actors a la prevenció d’incendis forestals es presenta la campanya “Aquest estiu, envolta’t de seguretat”, impulsada per la Conselleria de Medi Ambient i Territori i la Xarxa Forestal. Aquesta campanya cerca la implicació directa del món rural i dels seus gestors, pagesos, propietaris i residents en zones forestals per a l’execució d’accions eficaces per a establir un paisatge més resistent i resilient als grans incendis forestals, evitar la seva propagació i reduir les seves conseqüències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.