Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

Educació i La ONCE renoven col·laboració per a l’atenció de l’alumnat amb necessitats educatives especials La finalitat és garantir l'atenció de l'alumnat amb discapacitat visual escolaritzat als centres educatius de les Illes Balears

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i l’Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) acaben de reeditar el Conveni de col·laboració que garanteix l’Atenció d’Alumnes amb Discapacitat Visual mitjançant l’equip (EADIVI) a centres educatius sostinguts amb fons públics de les Illes Balears.

Per primera vegada i degut a la COVID-19 en aquesta ocasió la signatura d’aquest conveni s’ha realitzat de forma virtual. Ho han signat el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March i el representat de l’Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) a les Illes Balears, José Vilaseca.

Suport educatiu a l’alumnat amb discapacitat sensorial visual

L’objectiu és donar resposta als 170 alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu amb discapacitat sensorial visual que cursen estudis a les etapes d’educació infantil, primària, secundària i a centres d’educació especial de les Illes Balears.

El conveni entre d’altres punts, estipula la dotació de 5 mestres de suport itinerants per part de la Conselleria i de 4 mestres més, per part de la ONCE. Aquests professionals conformen l’Equip per a l’Atenció d’Alumnat amb Discapacitat Visual (EADIVI).

Un Equip, que des dels seus diferents perfils professionals, s’encarrega també de la coordinació i l’assessorament a les famílies. En base a l’atenció especialitzada que reben els seus fills amb discapacitat visual. El mateix servei, pot ser multiprofessional (Mestres, Treballador Social, Psicòleg, tècnics específics instructor de Tiflotecnologia i Braille, Tècnic de Rehabilitació, Especialista en Adaptació de Materials en Braille i Relleu, Gestor d’Activitats d’Animació Sociocultural i Esportives), tant del propi Equip, com en xarxa amb altres serveis bàsics o especialitzats en atenció a menors i joves de les Illes Balears.

Aquest Conveni té una vigència de 4 anys i és la continuïtat d’una col·laboració entre les dues entitats que va començar fa 18 anys.

Carpeta Ciutadana CIME
Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.