Actes 8 Març

Es Claustre vibra amb la posada en escena de Don Carlo La  versió presentada ahir al Claustre centra la trama en el triangle amorós Carlo-Rodrigo-Isabel i li dona un nou tomb a l’argument orientant-lo vers la visibilitat LGTBI i contada a través de la veu de la princesa d’Éboli

Foto: ©Antxón Castresana

Anit la Terrassa des Claustre de Maó va vibrar amb la novedosa posada en escena de l’òpera de Giusseppe Verdi, Don Carlo, amb un rerefons LGTBI que va entusiasmar al públic maonès, amant de les bones òperes.

Don Carlo és en origen una gran òpera amb música de Giuseppe Verdi i llibret de François Joseph Méry i Camille du Locle, basat en el drama Dom Karlos, Infant von Spanien de Schiller. Va tenir la seva primera representació al Teatre Imperial de l’Òpera l’11 de març de 1867.

Els fets històrics envolten i dirigeixen gran part del drama. Per Verdi aquesta òpera representava la lluita de la llibertat contra l’opressió política i religiosa, representades en els personatges com el de Felip II. La història es basa en conflictes en la vida d’el príncep Carles (1545-1568) després que la seva promesa, Isabel de Valois, es casés en lloc de amb ell, amb el seu pare el rei Felip II en compliment d’un dels acords adoptats en el tractat de pau que va posar fi a la guerra italiana de 1551-1559 entre les Cases d’Habsburg i Valois.

La  versió presentada ahir al Claustre centra la trama en el triangle amorós Carlo-Rodrigo-Isabel i li dona un nou tomb a l’argument orientant-lo vers la visibilitat LGTBI i contada a través de la veu de la princesa d’Éboli, dama de companyia de la reina, i empresonada no sabem perquè.

Foto: ©Antxón Castresana

Aquesta versió reduïda de l’òpera Don Carlo de Verdi amb el rerefons de la visibilitat LGTBI va estar protagonitzada i interpretada per:

Don Carlo, Joan Laínez – tenor
Rodrigo, Jorge Tello – baríton
Isabel, Inma Hidalgo – soprano
Èboli, Toti Fuster – actriu
Dramatúrgia – Aina de Cos
Helena Blanco – violí
Piano i direcció musical – M. Victòria Cortès
Disseny de vídeos – Jore Soares, Juanro Campos i Joan M. Albinyana
Tècnic de vídeo – Juanro Campos
Ajudant de direcció, d’escenografia i actriu – Lorena Faus
Direcció, espai i il.luminació  – Joan M. Albinyana
Amb la col.laboració virtual del Mallorca Gay Men’s Chorus i Ketevan Kemoklidze

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.