La commemoració del Nou de Juliol tindrà lloc al pati de Can Saura Miret

L’Ajuntament  de Ciutadella mantindrà la commemoració del Nou de Juliol d’enguany, si bé amb la definició d’un format reduït que es voldrà ajustar a les cauteles sanitàries que encara pesen sobre la vida pública del país.

 Així, la cerimònia constarà d’un discurs institucional a càrrec de l’alcaldessa, Joana Gomila, i de la lectura de l’Acta de Constantinoble, que efectuarà Manuel Barcia Bonet.

 Només amb caràcter excepcional, no hi ha haurà cap conferència acadèmica ni tampoc l’anual ofrena al peu de l’obelisc de la plaça des Born. La conferència havia d’anar a càrrec d’una professora italiana de Sorrento, que havia previst parlar de l’assalt turc a aquella ciutat, verificat per l’esquadra otomana just després dels fets de Ciutadella, quan la força naval es replegava cap a la capital de l’imperi turc. Serà, però, l’any vinent quan la professora Ida Mauro recuperarà el seu viatge a Menorca per ocupar la tribuna del Nou de Juliol.

 D’altra banda, s’ha considerat adient no fer l’ofrena per tal d’evitar desplaçaments d’autoritats que hagin de transitar per la via pública. Per tant, la celebració d’aquest any de la covid-19 quedarà concentrada a les dependències del palau Saura Miret, més en concret al pati, que és el lloc escollit per desenvolupar l’acte municipal del Nou de Juliol, per assegurar unes bones mesures higièniques.

 En qualsevol cas, la sessió del Nou de Juliol serà oberta al públic en general, amb l’única prescripció de comunicar l’oportuna reserva al correu protocol@ajciutadella.org També és pot ser la reserva al 606 40 41 50.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.