Brussel·les augmentarà al 70% el finançament europeu per a programes de promoció del vi La CE derogarà temporalment normes de competència per al sector per ajudar-lo a superar la crisi

ACN Brussel·les .- La Comissió Europea augmentarà al 70% el finançament europeu per a programes de promoció del vi, el que suposa un nou increment del 10% després que ja s’hagués augmentat del 50% al 60% al gener. Aquesta és una de les tres mesures adoptades per l’executiu europeu per ajudar el sector davant la crisi causada per la covid-19. A més, la Comissió Europea ha decidit derogar temporalment algunes normes de competència per al sector, cosa que es pot fer en situacions de “desequilibris severs en el mercat”. El paquet de mesures també permet que els estats facin pagaments anticipats als operadors per a destil·lacions existents i operacions contra “crisis d’emmagatzematge”.

La derogació temporal de normes de competència per al sector permetrà als operadors “autoorganitzar-se i implementar mesures de mercat al seu nivell amb l’objectiu d’estabilitzar el sector” durant sis mesos. Per exemple, els operadors podran planificar activitats de promoció comunes per organitzar l’emmagatzematge i planejar producció comuna.

En un comunicat, la Comissió Europea ha justificat aquestes mesures perquè el sector del vi es troba entre els “més perjudicats” per la crisi derivada de la covid-19.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *