El Suprem desestima els recursos pendents contra l’exhumació de Franco La sala contenciosa-administrativa torna a resoldre a favor de la decisió del govern espanyol

El fèretre de Franco arriba en helicòpter a Mingorrubio el 24 d’octubre del 2019
ACN Madrid .- La Sala Tercera del Tribunal Suprem ha desestimat els recursos pendents contra l’exhumació de Francisco Franco. La Fundació Francisco Franco, l’Associació per a la Defensa del Valle de los Caídos i la Comunitat Benedictina de l’Abadia de la Santa Creu del Valle de los Caídos encara tenien vius recursos contra diversos dels acords del Consell de Ministres que van portar a l’exhumació del dictador, que des de finals de l’any passat està enterrat al cementiri de Mingorrubio-El Pardo. Segons han informat aquest dimarts fonts jurídiques, la sala contenciosa-administrativa de l’alt tribunal ha tornat a resoldre a favor de la decisió del govern espanyol.
D’aquesta manera, l’alt tribunal posa punt final a la batalla judicial de l’últim any que ha enfrontat el govern espanyol amb els Franco i els seus simpatitzants. En l’àmbit internacional, la família Franco va presentar al març una demanda davant del Tribunal Europeu de Drets Humans i encara està pendent la seva admissió a tràmit. La família ja ho va portar al TC, que no va admetre a tràmit el seu recurs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.